BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.388,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yerel basın güçleniyor

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yerel basın kuruluşlarının güçlendirilmesi için kolları sıvadı.

Abone ol

''Kayseri Basını'nın 100. Yılı'' etkinlikleri kapsamında Kadir Has Kongre Merkezinde düzenlenen programda Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Yerel Medya için yeni bir çalışmaya imza atıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya’nın katıldığı programda yerel medya mensuplarına yönelik protokol imzalandı.

Törende gazetecilerin kentler bazında bir araya gelmesi, kaynaşma ve dayanışmanın artırılması ve cemiyetlerle işbirliği sağlanması için Basın- Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından hazırlanan değişim protokolü Cumhurbaşkanı Gül'ün huzurunda Basın- Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel arasında imzalandı.

Yerel medya güçleniyor

Toplantıda açılış konuşması yapan BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, zaman zaman düzenledikleri yerel medya bilgilendirme toplantılarını sürdüreceklerini ifade etti.

Karakaya, şöyle konuştu:

''Genel müdürlük olarak medyamızın tüm sorunlarını yakından takip etmek, görevimizin ana eksenini oluşturmaktadır. Yerel medya ile genel kamuoyu arasında bağlantıyı kurmak adına önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Bu yıl basın kartı sahiplerine yönelik bir dizi çalışma başlatılmıştır. Bu kapsamda pek çok girişimimiz sonuçlanmıştır. Yerel medyaya önemli hizmetlerimizden biri de haber ajansı üyeliğidir. Yerel medya kuruluşlarımız, bu sayede pek çok habere yaygın medya kuruluşları kadar yakın olabilmektedir. Anadolu Basını Özendirme Yarışması, kapsamı genişletilerek sürdürülecektir. Gelişmiş demokrasinin gereklerinden biri de sağlıklı işleyen bir medyadır. Bu anlamda, medyada çok sesliliğin korunması ve yerel medyanın güçlenmesi hayati öneme sahiptir.”

Basın ormanı

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas beldesinde oluşturduğu 'Basın Ormanı'na fidan dikti. Protokolün yanı sıra ilköğretim öğrencileri de ağaç dikimi yaptılar. Basın Ormanı oluşturulması nedeniyle Ağırnas beldesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, basın sektörünün ve gazetecilerin her zaman kağıt israfçısı olarak anıldıklarını ifade ederek, ''Kağıt da ağaçtan imal edildiği için, bir anlamda ağaç tüketicisi olarak da isimlendirildik. Ancak biz bir proje başlattık ve bu proje çerçevesinde basın ormanlarını Türkiye'nin her yerine yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç da 81 ile 81 fidan bağışı ile bu projemize destek verdi'' dedi.

Karakaya, gazetecilerin ve basın mensuplarının bu kampanyaya büyük destek vereceklerine inandığını vurgulayarak, ''Basın ormanı oluşturduğumuz illerdeki Çevre ve Orman İl Müdürlükleri ile yaptığımız protokoller çerçevesinde, bu ormanların bakımını il müdürlükleri yapacak. Basın mensubu arkadaşlar da dikilen fidanlara sahip çıkacaklar, her basın mensubunun dikili bir ağacı olacak projesi kapsamında 11 noktada Basın Yayın ve Gazeteciler Ormanı oluşturduk'' diye konuştu.

Ağaç dikiminin ardından Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete tarafından BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya’ya bir plaket verildi.