BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tokat'ta yerel basının sorunları

Tokat Valisi Yılmaz, mahalli basının en büyük sıkıntısının "her gün selam verdiğiz insana belki aleyhinde yazı yazmak zorunda kalması" olduğunu kaydetti.

Abone ol

Tokat'ta yayın yapan Güneş Televizyonun Büyükbeybağı Mahallesi'ndeki yeni binasının resmi açılışı törenle yapıldı.

Açılışa başta Vali Şerif Yılmaz olmak üzere, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, MHP Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. GTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aktürk, açılış konuşmasında Güneş Medya Grubu'nun televizyonu, günlük gazetesi, radyosu ve dergisi ile bu coğrafyada yaşayan herkesi kucaklamayı ilke edindiğini söyledi.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise yerel yayıncılığın zorluklarına değindi. Güneş Medya Grubu'nun reklam almak amacının çok ötesinde yayıncılık yaptığını ifade eden Başkan Çiçek, "Bu düzey inşallah ilimizdeki, bölgemizdeki diğer yerel medya ile birlikte yükselir. Hepsi bir birinden destek alarak kaliteyi yükseltirler. Rekabet kaliteyi doğurur" dedi.

MHP Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru da toplumun bilinçlenmesi ailenin korunması anlamında basına önemli görevler düştüğüne dikkat çekerek, bağımlılık haline gelen internetin tehlikeli sonuçlar doğurduğunu kaydetti.
AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün ise yerel medyanın bir bölgede ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduğunu söyledi.

Son olarak konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, mahalli basının en büyük sıkıntısının "her gün selam verdiğiz insana belki aleyhinde yazı yazmak zorunda kalması" olduğunu kaydetti. Vali Yılmaz, "Bildiğimiz şey doğruysa hak ise bunun söylenmesi lazım. Bu nedenle ben bugüne kadar basınla ilgili hiç bir basın mensubuna bunu niye böyle yazdın?, demedim. Basın da bunu yazarken, kullanırken, basın ahlak ilkelerine uyarak yazması lazım. Hiç kimsenin kendisini sorumsuz hissetmemesi lazım. Bizimde basın olarak yaptığımız hizmetin bir kamu görevi olduğunu düşünmemiz lazım. Verdiğimiz her haberin insanları ne kadar etkileyeceğini düşünüp buna göre konuşmamız lazım. Yapacağımız küçük bir hatanın nelere mal olabileceğini çok iyi düşünmemiz lazım" diye konuştu.

Vali Yılmaz, basın mensuplarının kendisini en fazla eleştirdiği konulardan bir tanesinin 'basına çok fazla bilgi vermiyorsunuz' ikincisinin de 'herkesi konuşturmuyorsunuz' olduğunu belirterek, "Doğrudur. Bir laf var 'çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz' derler. Çok fazla konuşmaya gerek yok. İnsanların yaptıkları kendisini gösterir. Tokat gibi küçük illerde haber bulma sıkıntısı çekiyorlar o nedenle bizi devamlı zorluyorlar. Bizler de bu konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yılmaz, ana kumanda masasının kolunu indirerek yayının açılışını yaptı. Törene katılanlarla pastayı birlikte kesen Vali Yılmaz, yeni yayın döneminde başarılar diledi.