BIST 10.336
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.461,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vezirköprü'de kitap okuma kampanyası

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kaymakamlık tarafından, kitap okuma seferberliği başlatıldı.

Abone ol

Vezirköprü'de kaymakamlık tarafından kitap okuma alışkanlığı kazandırma amacıyla, "Hep Beraber Kitap Okuyalım Kültüre Köprü Kuralım" etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte kitap okumanın önemini vurgulayan Kaymakam Ozan Balcı, kitap okumanın hayatın yaşamın, insanlığın en keyifli bir işi olduğunu söyledi.

Kaymakam Ozan Balcı'nın konuşmasının ardından öğretmenler tarafından halk müziği konseri verildi. Öğretmenlerin müzik ziyafetinden sonra, en çok kitap okuyan öğrencilere ve en çok kitap okunan okullara protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırma etkinliği çerçevesinde İlçe Halk Kütüphanesi'nde okurlara kazandırılan kitapların tanıtın sergisi Kaymakam Ozan Balcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Boyraz tarafından açılışı yapıldı.

İlçe Kaymakamlığı tarafından ayrılan 100 bin liralık kaynakla alınan kitaplar etkinliğe katılanlar tarafından gezildi. Kasım ayı içersinde de kaymakamlık tarafından yeni kitap alımları için 250 bin lira kaynak ayrılacağı belirtildi.