BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,63
ALTIN 2.391,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trabzon'da kulakların pası silindi

‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ projesi kapsamında çeşitli illerde konserler veren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na en büyük ilgi Trabzon’da oldu.

Abone ol

Doğuş Grubu’nun ana sponsorluğunda bu yıl ikincisini hayata geçirdiği ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ projesi kapsamında Kars, Erzurum, Rize, Giresun ve Trabzon’da konserler veren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası en büyük ilgiyi Trabzon’da gördü.

CSO’yu bugüne kadar gitmediği Anadolu illerine götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedefleyen projenin; Kars Kafkas, Erzurum Atatürk, Rize, Giresun ve Karadeniz Teknik Üniversiteleri ev sahipliğinde gerçekleşen turnesinde, tüm koltuklar dolarken, birçok müziksever konserleri ayakta izledi.

’Kampüste Senfonik Akşamlar’ konserlerini 5 ilde toplamda 5 bin 500 kişi izledi. Kars’da 560, Erzurum’da bin 200, Rize’de 750, Giresun’da 650 ve Trabzon’da ise iki ayrı konserde 2 bin 350 müziksevere ulaşan turnede, 5 gün boyunca toplam 150 kişilik bir ekiple 2 bin 491 km yol kat edilmiş oldu. Şef Rengim Gökmen yönetiminde ve ünlü piyanist İdil Biret ile keman virtüözü Cihat Aşkın solistliğinde gerçekleşen 2 saatlik konserler sonunda seyirciler, sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

Öte yandan projeye dahil edilecek illerin seçiminde öncelikle ilde mevcut bir senfonik orkestranın olmaması ve o ili CSO’nun daha önce az ziyaret etmiş ya da hiç etmemiş olması gibi kriterler dikkate alınıyor. Kampüste Senfonik Akşamlar turne projesi önümüzdeki dönemde bu kriterlere uygun diğer Anadolu üniversiteleri ile devam edecek.