BIST 10.860
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.495,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yenimahalle kan kardeşler arıyor

Yenimahalle Belediyesi birçok vatandaşın yaşadığı kan bulma sorununa el attı.

Abone ol

Yenimahalle Belediyesi bünyesinde kurulan bir birim, bağışçıların kan gruplarından kilolarına kadar birçok bilgisini hazırlanan veri tabanı ile banka haline dönüştürüyor. Proje kapsamında bağışçılar evlerinden alınacak, kana ihtiyacı olan hastaneye götürülüp getirilecek.

Başkent’te günlük ortalama 650 ünite kan ihtiyacına karşın, yaz ayları ve Ramazan ayının da etkisiyle bağışların 100 ünitenin altına düştüğünü hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yetkililerden aldığımız bilgiler Ankara’nın kan bağışında kendi ihtiyacını bile karşılayamadığını açıkça gözler önüne sermiştir. Kana olan gereksinim çevre illerden karşılanmaya çalışılmaktadır. Unutulmaması gereken kan sürekli bir ihtiyaçtır. Geçici çözümler yerine kalıcı projeler gerektirir” dedi.

Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Yaşar, şunları söyledi: “Tüm Türkiye’ye örnek olmasını istediğimiz bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Bu konudaki ilk adımımızı ise kendi bünyemizde bulunan 2 bin 600 personeli, Kan Bankası Datası veri sistemine ekleyerek atmış olduk”.

DONÖRE KOLAYLIK

“Kan Bankası Datası” projesi için oluşturulan birim, bağışçıların verilerini kayıt altına alacak. Alınan kayıtlar doğrultusunda Yenimahalle Belediyesi’ne hastaneden veya hasta yakınlarından gelen taleplerle zaman kaybının önüne geçilerek bağışçılar hastaneye götürülecek.