BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.515,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yeniceköy'ün iki yakası birleşiyor

Ödemiş ilçe merkezine en yakın köylerden olan Yeniceköy’de yağışlı havalarda köyün ortasından geçen çaya seyyar köprülerle çözüm bulundu.

Abone ol

Köyün ortasındaki caddeden akan sel suları için yaptırılan iki köprü ile köyün iki yakası bir araya geliyor.

Köy meydanının da üzerinde bulunduğu yol yaz aylarında kilit taşları ile kaplı düzgün bir cadde görünümü verse de kış aylarında yağışların artması ile dereye dönüşüyor. Yüksek kaldırımların dikkat çektiği caddede köy muhtarlığı tarafından yaptırılan tekerlekli iki köprü ile köylüler diğer yakaya kolayca geçiyor.

Köy muhtarı Faik Şenoğlu kış aylarında dağdan gelen suyun düz alana kurulu Yeniceköy’ün içinden geçip gittiğini belirterek; “Kışın Datbey taraflarından gelen su köyümüzün meydanının da bulunduğu yoldan akıp geçiyor.

Yıllardan beri bu durum değişmediğinden halkımızın camii, bakkal, kahvehane gibi yerlere rahatlıkla gidip ihtiyaçlarını karşılamaları için seyyar köprüler yaptırıldı. Bu köprüler sayesinde araçların geçebileceği yükseklikte olan sel sularından vatandaşlar da kolayca geçebiliyor” dedi.

Kilit taş ile kaplı caddede kışın vasıta olmadan karşıya geçemediklerini belirten vatandaşlar da seyyar köprülerin işlerini kolaylaştırdığını belirtti.