BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.516,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaymakama sevgi seli

Kararnamesiyle atamasının yapıldığını duyan Suruç halkı, izinden dönen kaymakamlarını görkemli bir şekilde karşılayarak gitmesini istemedi.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Suruç Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız'ın Valiler Kararnamesiyle atamasının yapıldığını duyan Suruç halkı, izinden dönen kaymakamlarını görkemli bir şekilde karşılayarak gitmesini istemedi.

İzne ayrılan ve ardından İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı kararnameyle tayini çıkan Kaymakam Mehmet Sinan Yıldız bu gün Suruç'a döndü. 11 ay Suruç'ta görev yapıp Suruç halkının gönlünü fetheden Kaymakam Yıldız, izin dönüşü Suruç halkının sevgi gösterileri arasında törenle karşılandı. Suruç'un önemli ve güzel bir ilçe olduğunu belirten Kaymakam Yıldız, 10 yıl sonra Suruç'un bölgenin yıldızı olacağını söyledi. Tayin konusunda vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Yıldız, ilk geldiğinde yabancılık çektiğini belirtip şimdide gönlünün buralara alıştığını söyledi. Herkesin katkısıyla güzel işler başardıklarını söyleyen Kaymakam Yıldız, her şeyin hayırlı olması dileğinde bulundu. Birkaç güne kadar yeni görev yerine gideceğini de sözlerine ekleyen Kaymakam Sinan Yıldız'a vatandaşlar da eşlik ederek oluşturulan konvoyla ilçeye girdi.

Ayrıca Suruç'ta 11 ay görev yapıp apar topar ataması başka ilçeye yapılan kaymakam Yıldız'ın gitmesine üzülen ve tepki gösteren Suruç halkı siyasilerin bu atamada rol oynadığını iddia ederek bu atamanın durdurulması için imza kampanyası başlattı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız'ın gitmesine tepki gösterilerek birliktelik mesajı verdi. Kaymakam Yıldız'ın Suruç'ta kalması için gereken her şeyi yapacaklarını ifade eden Suruç halkı topladıkları 15 bin imzayı yetkili makamlara göndereceklerini söyledi.