BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yeni yılın ilk karı geliyor!

Yılın ilk soğuk hava dalgası hafta sonunda gelecek. İşte uzmanından o açıklama...

Abone ol

Birkaç gündür etkisini gösteren yağışlar hafta sonu yerini kar yağışına bırakacak.  Özellikle İç Anadolu, Karadeniz ve Marmara'da etkisini gösterecek kar yağışı özellikle pazar günü hızını arttıracak.

CNN TÜRK Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, Cuma gününden itibaren yılın ilk soğuk hava dalgasının geleceği uyarısında bulunarak, "Cumartesi ve pazar günü kar yağışı etkili olacak" dedi.

BİRÇOK KENTTE ETKİLİ OLACAK

Yılın ilk soğuk hava dalgası haftasonunda gelecek. Birçok kentte kar yağışına neden olacak.

Cumadan itibaren hava yavaş yavaş soğumaya başlayacak.

İç Anadolu, Karadeniz ve Marmara'da kar yağışı ihtimali bulunuyor. Cumartesi beklenen kar yağışının pazar günü hızını arttırması bekleniyor. Ankara'da da hafta sonunda kar yağışı bekleniyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre: Bugün (Çarşamba), Antalya kıyıları ile Fethiye çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Ülke genelinde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

screen-shot-2013-01-02-at-8.29.05-am.png
screen-shot-2013-01-02-at-8.29.27-am.png