BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Toplu tecavüzde kemik yaşı hesabı

Hindistan'da otobüste cinsel saldırı ve cinayet davasının gözaltına alınan 6 sanık hakkında hazırlanann iddianame bin sayfayı buluyor.

Abone ol

Hindistan'da otobüste cinsel saldırı ve cinayet davasının gözaltına alınan 6 sanığından en genç olanının reşit olmayabileceği, bu nedenle kemik yaşının hesaplanacağı bildirildi.

Polis sözcüsü Rajan Bhagat, zanlıların kaçırma, toplu cinsel saldırı ve cinayet suçlamalarından yargılandığını, savcıların diğer 5 sanık hakkında idam cezası istediğini açıkladı.

Hindistan basını, mahkemede 30'un üzerinde kişinin şahitlik yapacağını, zanlılar hakkındaki iddianamenin 1000 sayfanın üzerinde olduğunu belirtti.

Yetkililer, sanıkların idam edilmesini isteyen ve hükümete bu yönde çağrıda bulunan halkın, saldırının ardından başlattığı protesto gösterilerinin neredeyse her gün devam ettiğini söyledi.

Yaşı en küçük olan şüphelinin, reşit olup olmadığının ispat edilmesi için kemik yaşı testine gönderildiğini belirten yetkililer, sanığın 18 yaşında olması halinde mahkemede yetişkin olarak yargılanacağını vurguladı. 

Hindistan'da tecavüz davalarına en fazla ömür boyu hapiste kalma cezası verilirken, cinayet davaları idamla sonuçlanabiliyor. Ancak 18 yaşının altında olanlara idam cezası uygulanamıyor.

Yaşanan bu saldırı nedeniyle ordu birliklerinin ve iktidardaki Hindistan Ulusal Kongresi Partisi'nin Başkanı Sonia Gandhi'nin yılbaşı programlarını iptal ettiği, bu uygulamaya birçok otelin ve gece kulübünün de katıldığı kaydedildi.  

Başkent Yeni Delhi'de 16 Aralık'ta bindiği otobüste 6 kişinin toplu tecavüzüne uğrayan ve ağır yaralanan 23 yaşındaki genç kadın, tedavi için götürüldüğü Singapur'da cumartesi günü hayatını kaybetmişti. Düğün hazırlıkları yaptığı öğrenilen ve ismi açıklanmayan tıp öğrencisi genç kadın, ülkesinde ve uluslararası kamuoyunda ''India's Daughter'' (Hindistan'ın Kızı) ismiyle anılıyor.