BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Yeni MHK başkanından kulüplere gözdağı

MHK Başkanlığı görevine getirilen Yusuf Namoğlu sıcağı sıcağına önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, yapacağı görevin zorluğunun farkında olduğunu belirterek, ''Bu ateşten gömleği hizmet aşkıyla giydim'' dedi.

Namoğlu, Futbol Federasyonunun ''Tam Saha'' dergisinin Ağustos ayı sayısında yer alan röportajında, yaklaşık 40 yıldır hakemlik mesleğinin içerisinde olduğunu belirterek, ''Burada İsa'ya da Musa'ya da yaranamadığınız bir gerçek. Bu nedenle ateşten gömlek tanımlaması doğru. Üstelik bu işi yaparken hakemin düdüğüne tabisiniz. Onun başarısı veya başarısızlığı sizin performansınızı belirliyor. Ancak diğer yandan da ben yaklaşık 40 yıldır bu mesleğin içindeyim. Bu kadar yıllık hizmet, benim hiçbir dönemde futbolumuza hizmet etmekten kaçmadığımı gösteriyor. Bu ateşten gömleği, hizmet aşkıyla giydim yani'' ifadelerini kullandı.
 
Kendisini MHK Başkanlığı görevine getiren Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a teşekkür eden Namoğlu, ''Onu mahcup etmemek için elimden geleni yapacağım. Zaten geçmişimde görev yaptığım bütün alanlardan alnım açık çıktım. Allah'ın izniyle bu görevin altından da aynı alın açıklığıyla çıkmak istiyorum'' diye konuştu.
 
''KOLTUK GİDERSE GİDER HİÇ UMURUMDA DEĞİL''

Yusuf Namoğlu, MHK Başkanı'nın, görev yaptığı camia içindeki diğer unsurlara güven veren, onların haklarını savunabilen bir yapıya sahip olması gerektiğini anlatarak, ''Kendinden emin olmalı. Nasıl ki hakem sahada kendinden emin, kararlı ve cesur olmak zorundaysa, MHK Başkanı da aynı özellikleri taşımalı ve meselelerin üzerine gidebilen, çekinmeyen bir yapıya sahip olmalı. Taviz vermeyen, doğru bildiğini yapan bir karaktere sahip olmalı. Hepsinden önemlisi bu koltuğu her an bırakabilecek bir insan olmalı ve çevresine de bunu hissettirmeli'' dedi.

VERMEK İSTEDĞİM MESAJ ŞU
 
Namoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
'' Vermek istediğim mesaj şu; benim bu koltuğa ihtiyacım yok. Bildiğim doğruları yaparım, olmuyorsa da gitmekte tereddüt etmem. Hakemlik yaptığım dönemde de sahaya çıkarken, 'Bu maçta bildiğim gibi düdük çalarım, beni yerlerse de yesinler, hiç umurumda değil' diye düşünürdüm. Şimdi burada da düşüncem aynı. Görev sürem içinde doğru bildiklerimi uygularım, bir sonraki kongrede ne olur diye düşünmem, çeker giderim.

'AMAN YUKARIDAN LAF GELİR' DÜŞÜNCESİ BANA GÖRE DEĞİL

Hiç bir zaman boyun eğen bir adam olmadım. 'Aman şunu yapmayayım, aman bununla dalaşmayayım, aman yukarıdan laf gelir, koltuk gider' düşüncesi bana göre değil. Koltuk giderse gider, hiç umurumda değil. Yeter ki vicdanen rahat olayım. Yapabildiğim kadarıyla bu mantıkla çalışmayı sürdüreceğim. Bütün arkadaşlarıma da 'Hesabını veremeyeceğimiz hiç bir şeyi yapmayacağız' diyorum. Eğer yaptığımız bir şey varsa onun hesabını verebilmeliyiz. İlkemiz budur.''

6 HAKEM UYGULAMASI

Yusuf Namoğlu, 6 hakem uygulamasıyla ilgili Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile görüşeceğini belirterek, ''Bizde de pilot olarak başlanmasını faydalı görüyorum. Önemli maçlarda bunu denemek lazım. Çünkü hakemin ve yardımcı hakemin saha içindeki yerleri gereği göremeyecekleri pozisyonlar var. Beşinci ve altıncı hakemleri kullanırsak bu sorunu giderebiliriz. Elbette her maçta 6 hakem kullanmanın ekonomik yükü var ama önemli maçlarda bu uygulamayı yapabiliriz'' şeklinde görüş belirtti.