BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.429,60
HABER /  GÜNCEL

Bu ilçenin suçu AK Parti'yi desteklemek

Muş'un Hasköy ilçesinde içler acısı bir tablo var. Tek istedikleri insanca yaşam. Göç nedeniyle nüfus hızla azalıyor

Abone ol

Muş ovasının belki de en verimli ve sulu toprağında yaşıyorlar. Terör 24 yıllık geçmişlerinde tek bir kez bile bu ilçeye uğramadı. Terörün adını sadece Mehmetçik şehit olduğunda lanetler okuyarak andılar.. Değil terör adi suç bile işlenmiyor. Adliye haftanın büyük kısmında kapalı kalıyor. Boykot çağrılarına kulak tıkayıp 12 Eylül referandumunda AK Parti'ye yüzde 98.5 'evet' ile tarihin en büyük desteğini verdiler...

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ama gelin görün ki dertleri büyük. İstekleri öyle olmayacak şeyler değil. Muş'un Hasköy ilçesi sakinleri sadece insanca yaşamak istiyor. Yatırım istiyorlar ama onun öncesinde hayatlarını devam ettirecek şartların sağlanması öncelikli talepleri.

HAYAT ŞARTLARI ÇOK AĞIR

24 yıllık ilçede günde 1 saat su akıyor. Akan suyun da ne kadar sağlıklı olduğu meçhul. Kanalizasyon yok, herkes evinin önüne kuyu kazıyor. 3-5 devlet dairesi var, 7-8 okul var. Spor ve park alanları yok. TOKİ fırtınasından esen rüzgarlar buraya uğramamış.  İlçede görev alan memur ve öğretmenler hergün Muş-Hasköy arası mekik dokumakta.

9 yıl önce 29 bin olan nüfusun 13 bine indiğini belirten Hasköy İlçesi Kalkındırma Derneği Başkanı Hamit Gülcen, ilçenin hizmet bazında Afrika ilçelerinden belki farkı olmadığını açıkladı.

SAMİMİYET GÖSTERGESİ

İstanbul'dan laf edip Çin'de yatırımlarını yapmaya devam eden MÜSİAD ve TÜSİAD'a sitem eden Gülcen, "Ağzından Türkiyemiz ve milletimizi düşürmeyen siyasetçilerin samimiyetinin göstergesi. Muş milletvekilleri olmadı diyelim bu zaman kadar Türkiye Milletvekili de hiç mi olmamış? Bu ülke bizim, bu milet bizim, bu ilçe bizim değil mi? Avrupa Birliğine girebilmek için tüm yasaları tamamlamış olmakla sorumluluklarımızı yerine getirmiş olabiliyor muyuz?" sözleriyle isyanını dile getiriyor.

İLÇE BOŞALIYOR

İçler acısı bir tablo ile karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Gülcen, çarpıcı bir tespitte bulunuyor:

"Osmanlı bir yeri feth ettiği yere güvenilir sadık vatandaşlarının o yerleşim yerine yerleşmeleri teşvik edilirdi. Bizde göç ediyoruz. Bu ilçenin nufüsü 17 Binden 13 bine inmiş. Bu ilçenin nufüsü 100 binlerde olmalıydı. Hasköy İlçesi Kalkındırma Derneği olarak herkesi duyarlılığa davet ediyoruz. Bize sahip çıkın, bir ilçeyi karanlığa, ortaçağ dönemine terketmeyin" diye çığlık atıyor adeta..

Çığlık atan, isyan eden sadece Gülcen değil.. İlçe sakinleri umutlarını taze tutmak adına, belki birileri duyar ümidiyle bugünlerde Facebook'a merak salmış.. İlçenin ne derdi, ne kederi, ne sıkıntısı varsa açılan bir grupta dile getiriliyor.. 

Bir ilçenin içine düştüğü içler acısı halini ilçe halkının kendi ağzından dinlemek için sayfayı tıklayın..