BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,10
ALTIN 2.503,41
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'den Suriye'ye sert çıkış

Cumhurbaşkanı Gül: Ramazan ayındaki kanlı olaylar sessiz kalınabilecek gelişme değildir.

Abone ol

Suriye ordusunun başta Hama kenti olmak üzere 4 şehirdeki gösterilere yaptığı sert müdahalelere Türkiye'den tepkiler yükselmeye devam ediyor. Abdullah Gül, 'Ramazan ayındaki kanlı olaylar sessiz kalınabilecek gelişme değildir. Kanlı bir ortama girilmesi kabul edilemez' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ramazan ayı vurgulu tepkisinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de müdahalelere sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'de muhaliflere yönelik yapılan operasyonlara ilişkin çok sert konuştu.  Gül: "Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde, sükunetin sağlanması ve köklü reformların gerçekleştirileceğine dair halkın ikna edilmesi beklenirken, tam aksine Ramazan ayına daha kanlı bir ortamda girilmesi asla kabul edilebilecek ve sessiz kalınabilecek bir gelişme değildir" dedi.

Gül, Suriye'de yaşananların zaten var olan kaygıları daha da derinleştirdiğini belirterek, "Suriye yönetimini halka karşı uygulanan şiddeti durdurmaya ve ülkenin geleceğini barış ve istikrar temelinde inşa edecek reformları inandırıcı şekilde süratle gerçekleştirmeye davet
ediyorum" dedi.