BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.498,40
HABER /  GÜNCEL

Sözcü manşetinden kendini yalanladı!

Sözcü'nün askerlerin ayrılmasıyla ilgili verdiği iki ayrı manşet "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" dedirtti.

Abone ol

İNTERNETHABER / Muhalif duruşuyla dikkat çeken Sözcü gazetesi askerlerin emekliye ayrılması sonrası ne yapacağını şaşırdı.

İlk gün Genelkurmay Başkanlığına getirilmesine kesin gözüyle bakılan Necdet Özel, "Tayyip aradığı komutanı buldu" diye topa tutuldu, ikinci gün ise, "Sen kal, ayrılma" manşetiyle hakkı teslim edildi!


Sözcü gazetesi Yüksek Askeri Şura öncesi Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile 3 kuvvet komutanının emekliye ayrılması haberini manşetten, "Tayyip aradığı komutanı buldu!" başlığı ile verdi.

Gazete, "Yandaş basının öve öve bitiremediği yeni Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, ılımlı duruşuyla dikkat çekiyor" yorumu yaptı. Bu yorum Özel'in daha önce yaptığı bir konuşmada dile getirdiği, "Hukuk dışına çıkmam" sözleriyle de desteklendi.

Sözcü gazetesi bir sonraki gün yayınlanan gazetede ise bu kez farklı bir duruş sergiledi. Özel'in aslında emekliliğini isteyen 4 kuvvet komutanı gibi istifa etmek istediğini, ancak bunun emekliye ayrılan komutanlarca, "TSK'yı boş bırakmayalım" denilerek geri çevrildiği iddia edildi.

Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk'ün bu iddiası da gazetenin manşetine taşındı. Sürmanşetten, "Sen kal, ayrılma" başlığıyla verilen habere göre Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile 4 kuvvet komutanı istifa öncesi Karargah'ta toplantı yaptı.

Toplantıda herkesin istifa etmesinin TSK'da boşluğa sebep olabileceği kanaatine varıldı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'e, "Sizin kalmanız gerekir. Silahlı Kuvvetlerimizi sahipsiz bırakamayız" denildi. Özel Paşa bunun üzerine istifadan vazgeçti.

İki gün arayla verilen bu iki haber kafaları karıştırdı. İşte o manşetler;