BIST 9.889
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.454,67
HABER /  GÜNCEL

Yeni köprü için kaç ağaç kesildi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Türkiye'de sadece 3. Boğaz Köprüsü inşaatı için 1 milyon ağaç ile 5 milyon fidanın şimdiden yok edildiği doğru mudur?" diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

"Hükümetinizin Türkiye'yi devasa şekilsiz inşaat şantiyelerine dönüştürmesiyle, artık yaşanılacak orman alanı kalmaması sonucu iyileştirme amaçlı yapılacak çalışma var mıdır?
Ülkede oluşturduğunuz bu şantiyelerde çalışan on binlerce işçinin kayıt dışı, sosyal sigorta haklarından mahrum olarak çalıştırılmasını önlemek için yapılan çalışmalar var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir?

Türkiye'de sadece 3. Boğaz Köprüsü inşaatı için 1 milyon ağaç ile 5 milyon fidanın şimdiden yok edildiği doğru mudur? Doğru ise yok edilen bu ağaç ve fidanların yerine yenileri dikilecek midir?
3. Köprü ve İstanbul'a inşa ettirmeyi planladığınız havalimanı için 2 milyon 700 bin ağacın daha kesileceği doğru mudur? Doğru ise bu ağaçların kesilmesi önlemek için alınacak tedbirler var mıdır?

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde inşa edilen saray için şimdiden 10 bin ağacın yok edildiği doğru mudur?

Türkiye'nin akciğeri niteliğindeki ormanların 94 bin hektarlık bölümünün iktidarınız döneminde yok olduğu ve 410 bin hektarlık orman arazisinin ise vasfını yitirdiği doğru mudur?

http://www.ogm.gov.tr/Sayfalar/Ormanlarimiz/Illere-Gore-Orman-Varligi.aspx URL adresinde belirtildiği üzere hükümetinize bağlı Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 2. büyük şehri ve başkenti olan aynı zamanda ODTÜ'nün de bulunduğu Ankara'nın, tüm yüzölçümünün sadece yüzde 8'nin normal orman alanı olduğu, yüzde 85'nin ormansız olduğu doğru mudur?

Hükümetinizin her defasında gururla inşa ettiğini dillendirdiği otoyolların, şehir içi yolların, yağışlara maruz kaldıklarında adeta köstebek yuvalarına dönüşmektedir. Bu yollardan biri olan Silvan İlçesinin içinden geçen, uluslararası yol olarak da kullanılan Diyarbakır-Batman Karayolu olduğu doğru mudur?"