BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.485,31
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yeni iPhone modellerinin tahmini fiyatları belli oldu!

Ortaya çıkan analize göre yeni iPhone modellerinin fiyatlandırmaları belli oldu.

Abone ol

Apple, henüz yenil modellerini gün yüzüne çıkarmış değil. Ancak ortaya atılan iddialar eğer doğruysa yeni iPhone hayalleriniz suya düşebilir.

Bilindiği üzere Apple bu yıl üç yeni iPhone modeli piyasaya süreceğini açıklamıştı. Bu yıl çıkacak modellerin boyutları ve teknik özellikleri hakkında ortada birçok dedikodu dolaşmakta. Bugün ise telefonların fiyatı hakkında ilk detaylar ortaya çıktı. Ne kadar doğrudur orası tartışılır ancak bunları da göz önünde bulundurmak gerektiğini düşünüyorum.

Morgan Stanley analisti Katy Huberty’nin raporu Apple’ın yeni telefonlarını kaç paraya satışa sunabileceğini ortaya çıkardı. Huberty’e göre LCD ekranlı yeni iPhone , 699 dolara satışa sunulabilir.

Ancak Huberty, Apple’ın ortalama satış fiyatını çok düşürmemek için telefonu 769 dolara satışa sunabileceğini düşünüyor. Apple'ın daha ucuz iPhone modellerini piyasaya sunacağını biliyoruz ancak akla ilk gelen soru şu: Ne zaman? 

iPhone X’in 5.8 inçlik OLED ekrana sahip olan bir diğer modeli ise 899 dolara raflardaki yerini alacak. 6.5 inç OLED ekrana sahip Plus modelinin ise 999 dolara satışa sunulacağı ortada gezen iddialar arasında. 256 GB versiyonunun bu fiyatlandırmadan biraz daha yukarı olabileceği düşünülüyor.

Tüm bu soru işaretlerinin yanıtını Apple'ın Eylül ayında düzenleyeceği tanıtım lansmanı sırasında göreceğiz. Bakalım Apple bizim için neler hazırlıyor.

Kaynak: Teknolojioku