BIST 10.338
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.457,18
HABER /  GÜNCEL

Yeni evlenen teğmen şehit düştü

Şırnak'taki Besta Bölgesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında dün çıkan çatışmada, 50 gün önce evlenen teğmen şehit oldu.

Abone ol

Besta Bölgesi'nde dün öğle saatlerinde bölgede arazi arama ve tarama faaliyetini sürdüren Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'na bağlı askerler ile bir grup PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Güvenlik güçlerinin 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada Çakırsüğüt Jandarma Tugayı'nda görevli 1 Jandarma Teğmen şehit oldu. Bölgedeki operasyonun hava destekli olarak devam ettiği belirtildi.

ŞEHİT TEĞMENİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Şırnak'ın Besta kesiminde çatışmada şehit düşen askerin Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'nda görevli Teğmen Korhan Kuruçay olduğu açıklandı.

BİR AYLIK EVLİYDİ1.20120528080529.jpg

Çankırı nüfusuna kayıtlı ve Jandarma Özel Harekat'ta görevli Teğmen Korhan Kuruçay'ın geçen 7 Nisan günü hemşire Hicret Topçu Kuruçay ile nikahlandığı belirtildi. Eşinin tayinini de Şırnak'a aldıran Teğmen Kuruçay'ın terfi beklediği belirtildi.

ŞIRNAK'ın Besta bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Teğmen Korhan Kuruçay için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldığı törenden sonra Teğmen Kuruçay'ın cenazesi Helikopter ile Diyarbakır'a gönderilirken, cenazenin burdan da uçak ile ailesinin oturduğu Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

Öte yendan, Teğmen Korhan Kuruçay'ın şehit olduğu çatışmada yaralanan 2 askerin ise tedavilerinin Şırnak Asker hastanesinde sürdüğü belirtilirken, bölgedeki operasyonların devam ettiği öğrenildi.