BIST 10.269
DOLAR 32,30
EURO 34,84
ALTIN 2.449,63
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'li Kılınç'ı öldürenler belirlendi

AK Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç'ın öldürülmesi olayının perde arkası aralandı.

Abone ol

AK Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı Kılınç'ın öldürülmesi talimatını Murat Karayılan verdi. Aynı zamanda KCK firarisi olan üç BDP'li yönetici cinayeti azmettirdi Tetiği çeken ise, cinayetten 3 gün önce Suriye üzerinden Türkiye'ye giriş yapan, BDP Şırnak İl Başkanı Abdulbaki Katar'ın kardeşi Resul Katar.

Bu çarpıcı haber Sabah gazetesinde yer aldı. Ertuğrul Erbaş imzalı habere göre Şırnak'ta 16 Mayıs günü evinin önünde saldırıya uğrayan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç'ın öldürülme talimatının Kandil'den verildi, BDP'li yöneticilerin azmettirdiği iddia edildi. Şırnak'ta çok sevilen Ali Kılınç'ı kimin öldürdüğünü bulmak için Şırnak Emniyet Müdürlüğü özel bir ekip kurdu. Özel ekip yaklaşık 5 gün boyunca iğneyle kuyu kazarak faili aradı. Bölgedeki işyerlerine ait tüm güvenlik kameraları incelendi, görgü şahitleri ile konuşuldu. Yapılan istihbarat çalışmalarının ardından polis bir isme ulaştı: Resul Katar. Görgü şahitleri gösterilen fotoğraflardan Resul Katar'ı suikastın bir numaralı zanlısı olarak teşhis etti.

BDP İL BAŞKANININ KARDEŞİ

Resul Katar, Şırnak BDP İl Başkanı Abdulbaki Katar'ın kardeşiydi. PKK'ya yardım ve yataklıktan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Katar, bu ceza kesinleşince 2009'da Erbil'e kaçmıştı. Örgütle ilişkilerini koparmayan Katar bu ilişkisini gizlemiyor. Resul Katar Kandil ziyaretine ait fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayınladı.

AZMETTİRENLER KCK FİRARİSİ

Yapılan detaylı araştırmaya göre Erbil'de yaşayan ve zaman zaman Kandil'e de giden Resul Katar suikast talimatını Murat Karayılan'dan aldı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen fezlekeye göre suikaste BDP'li yöneticiler yardımcı oldu. Fezlekeye göre, suikast için KCK davasının firari sanıkları olan BDP Şırnak eski İl Başkanı Abit İke, BDP Şırnak Merkez İlçe eski Başkanı Abit Bayık ve Şırnak BDP Belediye eski Meclis Üyesi Mehmet Selim Basan devreye girdi. BDP'liler tarafından Resul Katar'a hafif ve saklaması kolay bir silah olan 7.65 çapında bir tabanca temin edildi. Resul Katar suikasttan 3 gün önce Suriye üzerinden gizlice giriş yaptı. Önce Şırnak'a geldi. Burada BDP'nin Cizre ve Şırnak teşkilatlarında görevli kişilerle görüştü. Resul Katar suikast anına değin bu kişiler tarafından saklandı. İddiaya göre Resul Katar, işyerinden çıkan Ali Kılınç'ı evine kadar takip etti. Tam evine geldiği sırada tabancasını çıkararak arkasından iki el ateş etti. Sırtından vurulan Kılınç yere düştü. Görgü şahitlerinin ifadesine göre Katar, Ali Kılınç'ın yanına giderek başını tuttu ve bir el de yüzüne ateş etti. Resul Katar yine aynı kişiler tarafından bir araçla Şırnak'tan kaçırıldı. Polis yaptığı araştırmada aracı da deşifre etti.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis Erbil'de olduğunu belirlediği Resul Katar'ı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. KCK firarileri İke, Bayık ve Basan ise cinayete azmettirmekten aranıyor. Yardım ve yataklık ettikleri iddia edilen Şırnak BDP il yöneticisi Resul Ertaş, Şırnak BDP merkez ilçe yöneticisi Ahmet Ayan, BDP'li Cizre Belediye Başkanlığı makam şoförü Mehmet İşsiz ve Şırnak BDP mahalle komisyonu başkanı Reşit Uyar ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KATAR: İLGİM YOK
Olayda adı geçen şahısların tamamı ya BDP Şırnak İl teşkilatı üyesi ya da bu kişilerin yakınları. Ancak suikasttan iki gün sonra bir basın açıklaması yapan BDP Şırnak İl "Olayla ilgimiz yok" dedi. Gözaltına alınan partililer nedeniyle AK Parti'yi kınayan BDP'liler, Ali Kılınç'ın öldürülmesini kınamadı. Fırat Haber Ajansı'nda ise Resul Katar'a atfen bir açıklama yayınlandı. Erbil mahreçli o açıklamada Resul Katar "Ali Kılıç'ın öldürülmesi olayıyla hiçbir ilgim yoktur. Bu olsa olsa AKP'nin kendi iç hesaplaşmasıdır" dedi.