BIST 10.219
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.448,34
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan TT Arena'da bombaladı

Erdoğan Ak Parti İl Başkanlığı 4. Olağan İl Kongresi’nde konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER-  AK Partililer iddialıydı; 100 bin kişi dediler, TT Arena'yı 100 bin kişiyle doldurdular.

Binlerce araçlarla Arena'ya taşınan AK Partililer, İstanbul İl Kongresi'nde gövde gösterisi yaptılar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşiyle birlikte katıldğı kongrede özellikle ULUDERE konusunda sert mesajlar verdi. Bu konuyla ilgili asıl konuşmayı salı günü grup toplantısında yapacağını belirten Erdoğan, "Uludere üzerinden uluslararası bir karalama kampanyasının yürütüldüğünü" söyledi.

Medyaya ve BDP'ye bu konuda ağır bir dille yüklenen Erdoğan, Hasip Kaplan'a özel bir başlık açtı. Kaplan'ın Meclis'te söylediği "O emri hangi hayvan verdi" sözünü anımsatan Erdoğan, Kaplan'a "nekrofil (ölü sevici)" dedi.

İşte merakla beklenen AK Parti'nin İstanbul İl Kongresi'nden önemli detaylar ve Başbakan Erdoğan'ın tüm konuşması:

Başbakan Erdoğan İstanbul İl Kongresi için TT Arena'ya geldi. 100 bini aşkın Ak Partili'nin katılımı ile gerçekleştirilen kongrede Erdoğan ve eşi büyük tezahüratla karşılandı.

ARENA KONGREYE BÖYLE HAZIRLANDI
FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'ne katılan partililer, TT Arena'yı doldurdu. Stada gelen onbinlerce kişi, kongreyi adeta bir karnaval alanına döndürdü.

TÜRKİYE BÖYLE KONGRE GÖRMEDİ
FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi renkli görüntülere sahne oldu. Onbinlerce kişi TT Arena'ya akın ederken, stadın bütün koltukları doldu. Kongre'ye, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başmüzakereci Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğalu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve çok sayıda partili katıldı.

20120527.162043_ist285.jpg

TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ KALEMLERİ KONGREDEYDİ

HADİ ÖZIŞIK'IN KÖŞE YAZISI İÇİN TIKLAYIN


DANSÇILAR GÖSTERİ YAPTI

Başbakan'ın tribünleri selamlayıp yerine oturmasının ardından İstanbul silueti şeklinde hazırlanmış sahnedeki platforma çıkan dansçılar müthiş bir gösteri yaptı. Dansın sonunda protokolde bulunanlar gösteriyi ayakta alkışladı.

ERDOĞAN'IN SESİNDEN İSTANBUL ŞİİRİ

Divan başkanlığı seçimi yapılmasının ardından Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan video klip, Başbakan’ın seslendirdiği Necip Fazıl Kısakürek'in 'Canım İstanbul' adlı şiiri eşliğinde gösterildi.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN EN ÖNEMLİ BÖLÜMLER

Öncelikle bu muhteşem organizasyonda emeği geçen başta il başkanımıza ve ekibine kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada Ak Parti İstanbul İl Teşkilatımızın 4. Olağan Kongresi'ni yapıyoruz. Buradan herkesi selamlıyorum.

9100c2c5-fae7-41c3-8eb0-5646327ecfa6.jpg

BİZ İSTANBULL'U HER ŞEYİ İLE SEVİYORUZ

Biz bu şehrin sokaklarını seviyoruz. Biz İstanbul'un Boğaziçini, vapurlarını, kuşlarını, asırlık çınarlarını, kedilerini seviyoruz. Bu şehrin kulelerini, minarelerini, biz bu şehrin ezanlarını seviyoruz.

Biz bu şehrin Türkçesini seviyoruz. Biz bu şehrin tüm dillerini, havasını, suyunu seviyoruz. Biz İstanbul'un türbelerini, mezarlarını, kabirlerde yatan sahabelerini seviyoruz.

Biz sizleri sevdalıyız. Türkiye'nin özü özeti olan İstanbul'a sevdalıyız. Buradan sadece İstanbul'u değil dünyayı selamlıyorum.

Biz il kongresini yapan stadyumlarda yapan partiyiz. Biz çıkar için, rant için, makam, rütbe için değil dava için biaraya gelmiş kitleyiz.

20120527.173209_ist342.jpg

KONGRELERİNDE YUMRUKLARIN UÇUŞTUĞU PARTİLER BİZİ KISKANACAKTIR

Bu muhteşem manzarayı elbette kıskananlar olacaktır. Partilerinde küçük salonları dolduranda, il kongrelerinde yumrukların konuştuğu partiler bizleri kıskanacaktır. Rabbime niyazım şudur: Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk.

Rabbim nazardan saklasın. Hiçbir zaman onlara benzemedik. Bundan sonra da onlara benzemeyeceğiz. Şunu hepinizin bilmesini istiyorum. Biz bu yola İstanbul'un çamur, toz içindeki sokaklarından çıktık. İstanbul bize umut bağladı. Belediye otobüs duraklarında sabahın şafağında işine gitmek için bekleyen işçi kardeşlerimizin üzerimizde emaneti var.

Esnafın,çiftçinin, sanayicinin üzerimizde emaneti var. Mehmetçiğin, polisimizin, yaşlıların, engellilerin üzerimizde emaneti var. Biz üzerimizde nasıl bir emanet taşıdığımızı iyi biliyoruz.

Biz Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Sadece İstanbul'da Türkiye'de değil nerede olursa olsun yoksulu bulup üzerimize düşeni yapacağız.

20120527.173609_ist347.jpg

21.YÜZYILI TÜRKİYE YÜZYILI YAPACAĞIZ

9.5 yıldır Türkiye'ye rekorlar yaşattık. Türkiye'yi 3 kat büyüttük. Türkiye'yi bölgesel güç haline getirdik. Tüm bunları İstanbul'dan aldığımız ilhamla, desteğiyle Türkiye'yi bu seviyeye taşıdık. Şuan içinde bulunduğumuz Arena bile açılışını gerçekleştirdiğimiz Türkiye'nin en dev stadyumu.

Siz yanımızda olduğunuz sürece daha fazlalarını yapacağız. İstanbul bizimle olduğu müddetçe 21. yüzyılı Türkiye yüzyılı yapacağız. Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı hiçbir zaman durmadı.

Biz mola vermeyeceğiz. Heyecanla, çoşkuyla ilk günkü gibi durmak yok yola devam diyeceğiz. Sevgili İstanbullular İstanbul İl Kongremizi iki önemli kabrin yanında gerçekleştiriyoruz. Merhum Adnan Menderes ve Fatih Sultan Mehmet'in türbeleri.

Ayrıca bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara leke olarak yazılmış günün yıldönümündeyiz.

27 Mayıs 1960'ta millete hizmetkar olmuş merhum Adanan Menderes'in başında olduğu devleti devirdiler. Buradan onu ve arkadaşlarını rahmetle yaad ediyorum.

20120527.173619_ist348.jpg

BENİM MUHATABIM MİLLETİMDİR

Bugün burada çok öenmli konuda hissiyatımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Aslında salı günü grup toplantısında bu meseleye daha ayrıntılı gireceğim.

Ben medyaya konuşmuyorum. Bu konuda bir Başbakandan öte insan olarak, baba olarak, kardeşiniz olarak milletime konuşuyorum. Bu konuda kimin ne yazdığını önemsemiyorum. Bizim milletimiz anlıyor. Biz milletimizin diliyle konuşuyoruz.

Bu ülkede son 30 yıldır devam eden terör eylemlerinde 40 bin insanımız, askerimiz yaşamını yitirdi. Medya doğru soruları sormaktan kaçındı. Bazı partiler şehitlerimiz üzerinden istismar üretti. Bazı partiler ölümlere sessiz kaldı. Bazı partiler terörü teşvik ederek kan üzerinden siyaset üretti ve kanla beslendi.

Ak Parti bu kanlı siyasete gönülden cesaretle dur dedi. Biz milletimizden birşey saklamadık. Biz hadisenin üzerini örmedik örtmeyiz. Biz tarihin en kanlık dönemlerini 28 şubat'ı 27 mayıs'ı dersim'i sorgulayan tek partiyiz.

20120527.174010_ist350.jpg

KİMSE BİZ İNSANLIK DERSİ VERMEYE KALKMASIN

Yasakları kaldıran, sisleri dağıtan, cuntaya karşı millet iradesini savunan partiyiz. Cumhuriyet tarihinde ret, inkar politikalarını ortadan kaldıran, partiyiz. Kimse bize vicdan, insalık dersi vermeye kalkmasın. Biz analar ağlamasın dediğimizde tabiki analar ağlayacak diyen zihniyet sanki başına taş düşmüş gibi anaların göz yaşını hatırladı.

ULUDERE ULUSLARARASI BİR KAMPANYA

Benim muhatabım milletimdir. Uludere olayı üzerinden Türkiye'de istismar kampanyası yürütülüyor. Uludere üzerinden yürütülen kampanya uluslararası karalama kampanyasıdır. Bu kampanyanın içinde PKK teör örgütü, BDP, CHP bir de belli medya kuruluşları var.

Uludere için adli adari soruşturma başlatıldı. Mesele kapanmış değil. Vizdansızca, cahilce yazdıkları gibi tazminat ödenip kapanmış değil.

BU DİKKATİ HERKES GÖRSÜN

Bizim askerimiz de polisimiz de hem çok büyük bir gerilim, hem de dikkatle işlerini yapıyorlar. Cuma günü, jandarma trafik kontrolünden kaçan araca silahlı müdahalede bulunulmadı, bulunulamadı. Bu dikkati herkesin görmesi lazım.

Kılıçdaroğlu, “O araç o kadar mesafeyi nasıl gitti” diye soruyor. Hadi, o Kemal Kılıçdaroğlu aklına ne gelirse söylüyor.

9100c2c5-fae7-41c3-8eb0-5646327ecfa6.20120527181156.jpg

“ARAÇTAN SİVİL ÇIKSAYDI FELAKET OLACAKTI”

Eğer o gün jandarma araca silahlı müdahale etse, aracın içinden siviller çıksa felaket olacaktı. Ama jandarma o aracı kovalamasa o zaman da belki daha büyük bir felaket yaşanacaktı. Araçta siviller öldürülse, istismarcılar ayağa kalkacak güvenlik güçlerine saldıracaklardır. Hantepe’de, Gediktepe’de olduğu gibi. Niye katırları vurmadınız dediler, niye seyrettiniz dediler. İşte diyenler farklı yazanlardır.

HASİP KAPLAN'A "O EMRİ HANGİ HAYVAN VERDİ" CEVABI;
NEKROFİLLER

Uludere konusunda kendini bilmez terbiye yoksunu isminin başında milletvekili sıfatı olan biri çıkıyor 'O emri hangi hayvan verdi' diyor. Sen insaniyetten sükun etmiş birilerini görmek istiyorsan Uludere sonrasında zil takıp kahkaha atan arkadaşlarına bak. Orada görürsün onları.

Ben bunlara kendilerine çok yakışan sıfatla konuşacağım. Uludere olayında olayın ardından zil takıp oynayanlar savaşta olur diyenler nekrofillerdir. Bunlar sadece öüler üzerinden siyaset yürütürler. Birde Ak babalar var. Medyaya ölüler üzeriden kampanya düzenleyenler var.

Salı günü Uludere konusuna tekrar paylaşacağım. Sonrada meseleyi yargıya bırakacağız. Buradan Uludereli kardeşlerime sesleniyorum. Biz sizinle milletimizle aracısız konuşuruz. Biz birbirimizin dilini anlarız. İstismarcılara kulak vermeyin.

Demokrasiden, demokratikleşmeden asla taviz yok. Aynı şekilde terörle kararlı mücadeleden asla taviz yok.

Kardeşlerim kapı kapı dolaşacağız. Hakkı hakikati anlatacağız.

KILIÇDAROĞLU ADAYI OLDUĞU SEMTİ BİLMEYEN BİR SİYASETÇİ

İstanbul projelerimizden bahsetmem gerek çünkü hafta içi CHP genel başkanı bizim projelerimizden bahsetmiş. Ama bir tavsiye sen bizim projelerimizle uğraşma çünkü biz projelerimiz sizin aklınıza, hayalinize sığmaz. Kılıçdaroğlu'nun hayalinde biliyorsunuz 'kağıttepe' diye bir semt var. Adayı olduğu semti bilmeyen bir siyasetçi.

İSTANBUL'UN ÇILGIN PROJELERİ
KANAL İSTANBUL İÇİN ADIM ATILIYOR

12 Haziran'dan önce açıkladığımız her proje için çalışmalar devam ediyor. Kanal İstanbul dedik di mi? İnşallah bu yıl içerisinde adım atılıyor. İkitelli'de şehir hastanesi demiştik. Teklifleri aldık, süreç bitecek temeli atılacak. Taksim Meydan Projesi demiştik. Bu projenin birinci etabının çalışmaları devam ediyor. Bu projenin çalışmaları sırasında trafik aksamasın diye de çalışmalar devam ediyor.

Marmaray projesi kapsamında Asya ve Avrupa yakalarında 40 adet istasyon inşaa ediyoruz. Tek yönde saattte 75 bin yolcu taşınacak. Proje tamamlandığında Üsküdar-Sirkeci arası sadece 4 dakika olacak. Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada ulaşmak mümkün olacak.

İstanbul'a üçüncü bölgesel havalimanını kazandıracağız. Bu havalimanı için yeri belirledik. İstanbul-Ankara arası hızlı tren projesi inşallah 2013'ün sonunda bitiyor.

Kadıköy-Kartal metro hattının deneme sürüşleri devam ediyor. Temmuz ayındaki emniyet sürüşlerinin ardından inşallah bu hatta hizmete girecek.

İnşallah yerel seçimlere bu projelerin bir kısmını bitirmiş bir kısmında da önemli bir ilerleme kaydetmiş olarak gireceğiz.