BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,08
ALTIN 2.451,67
HABER /  GÜNCEL

Yeni Emniyet müdürüne ilk soru!

Cerrah, Osmaniye'ye vali oldu. Boşalan koltuğa Hüseyin Çapkın geldi. Gazeteciler yeni müdüre ilk olarak o soruyu sordular.

Abone ol

Bazı emniyet müdürlerinin atanmalarına ve yer değiştirmelerine ilişkin üçlü kararname, Resmi Gazete'de yayımlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın atandı.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzasını taşıyan emniyet müdürleri kararnemesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Yeni görev yerini, mesai arkadaşlarıyla Kantar Polis Merkezi'nde toplantı yaparken Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'dan öğrenen Çapkın, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BİR ADIM ÖTEYE GÖTÜREBİLMEK İÇİN

İstanbul'un, diğer dünya ülkelerinin büyük metropol kentleriyle mukayese edildiğinde farklı şekilde huzurlu olduğunu söyleyen Çapkın, "30 bine yakın polis, İstanbul'da bu huzuru sağlamıştır. Biz bu hizmeti bir adım daha öteye götürebilirsek, kendimizi mutlu addedeceğiz. Elbette bir adım daha öteye götürmek için de çaba sarf edeceğiz" dedi.

İZMİR KEMERALTINDA HIRSIZLIK ORANI SIFIRA İNDİ

İzmir'in huzurlu bir kent olması için yapılan ne varsa, halkın, basının desteğiyle hep birlikte yapıldığına dikkat çeken Hüseyin Çapkın, "Bu önemli bir şeydi. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Mesela burada Kemeraltı projesi var, 10 bine yakın esnaf destek vermeseydi, burada günlük hırsızlık sayısı 80'lerden 0'a düşmezdi. Birlikte yaptık, başardık. İstanbul'da da hep birlikte başaracağımıza inanıyorum. İyi bir şehir, huzurlu bir şehir ama bu huzuru daha ileriye götüreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ SORULDU

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili özel bir çalışma yapıp yapmayacağı sorusuna yeni İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, "Şimdi buradan bir şey söylemek afaki olur. Oradaki arkadaşların gayretli çalıştıklarına, mutlaka her ihtimali değerlendirdiklerine inanıyorum. Dolayısıyla buradan ezbere bir şeyler söylemek doğru değil." yanıtını verdi. Çapkın, İstanbul'a giderken ekibini götürüp götürmeyeceğinin sorulmasına karşılık ise, "Onun için şimdilik bir şey söylemek erken" dedi.

KAMUOYU HÜSEYİN ÇAPKIN'I TANIYOR
İŞTE O OLAYLAR

[PAGE]

ADANA’DAKİ OLAYLA SAHNEYE ÇIKTI

Kamuouyu, 1951 İzmir – Tire doğumlu Hüseyin Çapkın’ı Adana Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemden hatırlıyor. Ekim 2002’de onlarca polisin önünde karısını 57 yerinden bıçaklayan adamın görüntüsü akıllardan silinmemiştir. İşte o polislerin müdürü Hüseyin Çapkın’dı. O dönemde polisin olaya müdahale etmemesi çok tartışılmıştı. Ancak Çapkın’ın sözleri bu tartışmayı daha da alevlendirmişti. Ekranlarda cinnet geçiren kocanın bıçaklama görüntüleri her saniye dönerken Çapkın   olayda kendilerinin bir ihmali olmadığını savunmuş, “'Silah kullanıldığında çocuğa ve vatandaşlara da isabet etme ihtimali var. Polisin önünde sürekli bıçaklama yok. Görüntüler yanıltıyor' diye konuşmuştu. Çapkın’ın emri altında görev yapan polisler ise görevden uzaklaştırılmıştı.


İNTİHARI ÖNLEDİ

[PAGE]


 

Çapkın Manisa’da Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde de Adliye binası önünde kafasına silah dayayan kişiyi intihardan vazgeçirerek haberlere konu olmuştu.

 

 

AMAÇ KAPKAÇI VE TRAVESTİLERİ ÖNLEMEK 

[PAGE]


 

Çapkın 2006’dan bu yana İzmir’de Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürüyor. Çapkın İzmir’e ilk geldiğinde amacını “kapkaçı önlemek ve sokakları travestilerden temizlemek” olarak açıklamıştı. Çapkın Mart 2009’da kapkaçı neredeyse sıfıra indirdiği için “yılın ödülü”nü almıştı.

 

 

 

ÇAPKIN’IN EMEKLİ OLMASINA 20 AY VAR

[PAGE]

 

Emniyet müdürlerinin üst sınır olarak kabul edilen 60 yaşından itibaren emekliye ayrılmak zorunda olmaları, Çapkın'ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanmasında soru işareti yarattı. Yaklaşık 20 ay sonra emekliye ayrılacak olan Çapkın'ın, bu kadar sürede İstanbul'da ne kadar başarılı olabileceğini tartışma onusu oldu.