BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.431,28
HABER /  GÜNCEL

Yeni bakanı öğretmeni anlattı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilen Fikri Işık'ın, İzmit İmam Hatip Lisesi'nden matematik öğretmeni Halit Gülay konuştu.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilen Fikri Işık'ın, İzmit İmam Hatip Lisesi'nden matematik öğretmeni Halit Gülay, "Fikri Bey, matematiğe karşı özellikle yetenekli ve istekli bir öğrenciydi. Gördüğü yerde matematik sorusu sorar, onun çözümüne ulaşmadan yakamızı bırakmazdı. O zamandan belliydi başarılı olacağı" dedi.

 İzmit İmam Hatip Lisesi'nde 1970 yılından bu yana öğretmenlik yapan Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Işık'ın bakan olduğunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyondaki açıklamasından öğrendiğini ve bu karardan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Işık'ın, lise 1'den itibaren matematik öğretmenliğini yaptığını anlatan Gülay, "Fikri bey, matematiğe karşı özellikle yetenekli ve istekli bir öğrenciydi. Gördüğü yerde matematik sorusu sorar, onun çözümüne ulaşmada yakamızı bırakmazdı. O zamandan belliydi başarılı olacağı. Notları yüksekti. Özellikle matematik notları çok iyiydi" diye konuştu.

Işık'ın nottan ziyade öğrenme isteği, matematikte pratik çözüm ve pratik zeka sahibi bir öğrenci olduğunu belirten Gülay,  "Okuttuğumuz, yetiştirdiğimiz bir öğrencimizin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde bakan olması gurur verici, memnuniyet verici" ifadesini kullandı.

"Futbol, masa tenisi oynar, sonra ders çalışırdık"

Gülay, Bakan Işık'ın bir kaç öğrenciyle hafta sonları okula gelip birlikte futbol, masa tenisi oynadıklarını dile getirerek, "Daha sonra soru çözerdik, ders çalışırdık. Fikri bey, yakaladığı yerde soru sorardı. onun çözümüne ulaşmadan yakamızı bırakmazdı. Hafta sonları bile ders çalışır, kendini yetiştirirdi. Matematiğe inanılmaz bir sevgisi vardı" dedi.

Işık'ın bakan olduğuna çok sevindiğini kaydeden Gülay, kendisine elinden geldiği kadar katkıda bulunduğunu vurgulayarak, "Kendisi Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Matematik Bölümü'nü kazandıktan sonra, okulumuzdan 2-3 kişi daha aynı bölümü kazandı. Diğer öğrencilere de örnek oldu" şeklinde konuştu.

"Işık, milletvekili olduktan sonra da sık sık okula gelir, önemli gün ve geceler de beni arar, hal hatır sorardı" diyen Gülay, öğrencisinin vefalı biri olduğunu anlattı.

Işık'ın bakanlığlının açıklanmasıyla mesaj atarak kendisini kutladığını dile getiren Gülay, "Bakan olmasını bekliyordum. Çalışkan, işini bilen, koşuşturan, genç, dinamik bir vekildi. Çalışmaktan yılmazdı. Başarılı olacağına inanıyorum. Dileğimiz, temennimiz de bu yönde" dedi.

 "Okulumuzdan mezun olan ikinci bakan oldu"

İzmit İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhterem Aktaş da okulun mezunlarından olan Işık'ın bakan olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek  "Öncelikle Allah'a şükrediyoruz. Hem okulumuz hem Kocaeli hem de Türkiye adına sevindik. Fikri Beyin bakan olduğunu Başbakanımızdan duymak bizi onurlandırdı. Mutlu olduk" şeklinde konuştu.

Işık'ın okula sık sık geldiğini ve okulla iletişimini hiç kesmediğini anlatan Aktaş, "Bayramlaşmalarda, aşure günlerinde ve özel günlerde hep gelirdi. 1983 mezunları olarak zaten onlar kendi aralarında da toplanıyorlar. Her yıl ara ara bir araya gelirler. Kendisi mezunlarımız arasında istisna bir isimdir" ifadesini kullandı.

Aktaş, okullarının 1967 yılından bu yana çok sayıda siyasetçi ve bürokrat yetiştirdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Eski Çalışma Bakanı rahmetli Necati Çelik'ten sonra Fikri Işık bey ikinci bakanımız oldu. Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız, akademik kariyer yapmış çok sayıda profesör hocamız var. Fikri bey, bakan olarak da okulumuza gelecektir, bundan hiç şüphemiz yok. Çünkü kendisi geçmişini unutmayan, geçmişi ve nereden geldiğini unutmayan bir kimliğe ve kişiliğe sahiptir. Onur ve gurur duyuyoruz. Rabbimize de şükredeceğiz. Allah birliklerini ve dirliklerini bozmasın. Başarılar diliyorum."