BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.442,67
HABER /  POLİTİKA

Muammer Güler'den devir teslimde bombalar

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler 'Hakkımı helal etmiyorum' dedi ve görevini Yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya devretti.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı devir teslim töreninde Muammer Güler İçişleri Bakanlığı görevini Efkan Ala'ya devretti. Güler veda ederken 'Hakkımı helal etmiyorum" diyerek sert mesajlar verdi.

İşte Güler'in söyledikleri;

Dönem sürecinde çözüm sürecinin çok anlamı vardır. Bu çerçeve içinde çalışmalar çözüm sürecine yönelik gerçekleştirilmeye çalışıldı. Özellikle bugün çözüm sürecini ısrarla sürmesi, korunması gerektiğini ifade ediyorum. Önümüzdeki süreçte seçim süreci yaşanacaktır.

'HAKKIMI HELAL ETMİYORUM'

Beklediğimiz tek şey kanuna uygun hukuka uygun, kanuni delillerle, hazırlanmış tuzaklanmamış dosyaların önümüze konmasını bekliyoruz. Kamuoyu bu operasyonunu hangi amaçla gerçekleştirildiğini biliyor.

Son sözüm Keşke bu operasyonla bizleri bu kendisine daha önce de ifade ettim bu yanlış hareket başka yerden gelmiş olsaydı keşke bu hançeri başkaları vursaydı. Onlara hakkımı helal etmiyorum.
Türkiye’de normalleşmeye dönülecekse, bir kahır çekilecekse bu kahrı çekmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.


ERDOĞAN BAYRAKTAR DEVİR TESLİMDE NE DEDİ?


Bugün bakanlar içinde devir teslim töreni sırasında ne söyleceği en çok merak edilen kişi Erdoğan Bayraktar'dı... Bayraktar konuşmasını kısa tuttu ve beklenenin aksine daha yumuşak ifadeler kullandı. (OKUMAK İÇİN TIKLAYIN)

zafer-çağlayan-ağlayarak-gitti.jpgZafer Çağlayan ağlayarak gitti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, gözyaşlarını tutamazken, Başbakan Erdoğan'a komplo kurulduğunu söyledi.
(TIKLA OKU)

bilim-bakani-veda.jpgGÖREVDEN GİTMEK EN ÇOK O BAKANI ŞAŞIRTTI

Kabinede kimse onun gitmesini beklemiyordu. Hatta kendisi bile. Bugün için programı da vardı, dün geceki revizyondan sonra sabah ilk iş onu iptal ettiğini duyurdu. Bugün de vedasında bakın neler söyledi. (Bakanın vedası / TIKLAYIN)





Muammer Güler’in açıklamalarının ardından sözü yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala aldı. Ala şunları söyledi:

“Türkiye son 11 yıl içerisinde bölgesinde başka ülkelerin gıpta ettiği bir ekonomik sosyal politik gelişme göstermektedir. Bu coğrafyada bu gelişmeler istikrarlı olunca, çeşitli odakların saldırısı da beklenmedik değildir. Biz Sayın Başbakan’ın liderliğinde kadro olarak elimizden geleni yapıyoruz.

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Kalkınmaların çoğaldığı dönemlerin hemen ardından siyasi istikrara yönelik saldırıların gelmesi normal. Bizim üzüldüğümüz şey milletimize ödettirilen gereksiz maliyetlerdir. Yoksa Türkiye hak ettiği tarihine yakışır bir ivmeyi yakalamıştır. Sorunlarımı yok mu olur çözeceğiz, O irademiz de var. Devam edeceğiz. Biz sorunsuz bir Türkiye vaat etmedik ama sorunlarını çözebilen bir yönetim vat ettik.

Sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza ve milletimize karşı mahcup olmamayı diliyorum yüce Allah’ımızdan. Ümit ediyorum ki arzu ettiğimizden daha kısa sürüde Türkiye gelişmesini devam ettirecektir.”


ERDOĞAN BAYRAKTAR GÖREVİNİ DEVRETTİ

19426.jpgİstifasıyla AK Parti'yi sallayan Erdoğan Bayraktar görevini devretti. Bayraktar teslim sırasında çok kısa ama sert bir ses tonuyla konuştu...  

ZAFER ÇAĞLAYAN AĞLADI 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, gözyaşlarını tutamazken, Başbakan Erdoğan'a komplo kurulduğunu söyledi...


BAKAN ERGÜN'DEN ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER

19422-(1).jpg  
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nı Fikri Işık'a devreden Nihat Ergün'den çok konuşulacak sözler...



BAKAN GÜLER'DEN GİDERAYAK ŞOK GEZİ İTİRAFI

İstifa eden Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler 'Gezi olaylarında TOMA suyuna biber gazı koyduk' dedi...Habere gitmek için TIKLAYIN...