BIST 9.994
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,65
HABER /  DÜNYA

Komşularından Bakan Işık’a destek

Yeni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın görevi devralmasının ardından, doğup büyüdüğü Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki komşuları ...

Abone ol

Yeni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın görevi devralmasının ardından, doğup büyüdüğü Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki komşuları ve sevdiklerinden destek geldi.
Dün gece gerçekleştirilen kabine revizyonunun ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini Nihat Ergün’den teslim alan Fikri Işık’a doğup büyüğü Körfez ilçesi Hereke’deki komşuları ve sevdiklerinden destek geldi. Yaklaşık 40 yılını geçirdiği ve halen baba evinin yer aldığı Yukarı Hereke Kışladüzü Mahallesi Çamlı Caddesi’ndeki komşuları, yeni Bakan Fikri Işık’ın görevini en iyi şekilde yerine getireceğinden emin olduklarını dile getirerek kendisine başarı dileklerini ilettiler.
Işık’ı çocukluğundan beri tanıdığını dile getiren Kışladüzü Mahalle Muhtarı Süleyman Basri Umutlu, “Fikri Bey çocukluk arkadaşımız. Mahallemizde 40 senedir ikamet etmektedir. Bakanlık görevine gelmesi bizim için gurur verici oldu. Bu görev de milletimize ve insanlarımıza faydalı olacak bir şey. Fikri Bey’i iyi bir arkadaş olarak tanıdım. Çevreyi insanları güzel bilgilendiren ve daha öncesinde Hereke lisesinde matematik öğretmeni olarak görev yaptı. Aynı zamanda mahallemize hizmetleri de var tabii ki. Yol olsun, alt yapı olsun sorunlarımızı dile getirmekte. Sık sık geliyor kendisi. Çevremizi geziyor. Çevremize ve milletimize yararlı bir insandır. İnşallah bundan sonra da daha yararlı olmasını istiyoruz. Temennimiz odur. Çocukluğumuz Fikri Beyle beraber geçti. Eskiden ailecek gelip giderdik, tabii ki aileler arasında bir bağ vardı. Çocukluğumuzda beraber oynadık, beraber güldük, yeri geldi beraber üzüldük” dedi.
Bakan Işık ve kardeşi İzzet Işık ile birlikte işlettiği ekmek fırınında 20 yıldır çalışan Mehmet Gencay, Işık’ın hak ve hukuka çok değer verdiğini belirterek, "Fikri Bey ile 7-8 sene fırıncılık yaptık. Daha sonra kendisi siyasete girdi. Siyasete girmesi devlet, memleket içindi. Kendisi eğitimcidir. Eğitime çok büyük önem verir. Hiçbir zaman kimsenin bir kuruşunu, hakkını, kimsenin kimseye geçmesini istemez. Bize her zaman burada, ’benim kasama haram para sokmayacaksınız’ demiştir. Vatan, millet için en iyisini yapacağından hiç şüphemiz yok" diye konuştu.
Işık’ın doğup büyüdüğü mahalle sakinleri ise, “Komşular olarak çok memnun olduk. Milletvekiliydi zaten bakan olarak çıktı mahallemizden. Biz beraber büyüdük. Ailecek birbirimizi tanırız. Başarılı olur çünkü onu küçüklükten beri biliyoruz. Dostlarıyla, komşularıyla çok iyidir. Kimsenin kalbini kırmamıştır. Bizi çok sık ziyaret eder. Hal hatır sorar. Bizlerle görüşüp bir derdimiz var mı diye sorar. Hereke’de çok sevilen bir insan. Çizgisinde bir değişik olmadı, değişiklik olmaması onu, bugün bakanlığa kadar getirdi. Çok mutluyuz” dediler.
(İHA)