BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.445,70
HABER /  GÜNCEL

Yeni Bakan'a ilk soru önergesi MHP'den!

Eski Başbakan Yardımcısı, yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ilk soru önergesi MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan geldi.

Abone ol

Türkkan, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın orduya kumpas kurulduğu iddiasını TBMM’ye taşıdı.

Türkkan'ın soru önergesi şöyle;

Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Star Gazetesi’nde orduya kumpas kurulduğunu iddia etmiştir.
Akdoğan yazısında, Başbakan Erdoğan için; "Kendi ülkesinin milli ordusuna, milli istihbaratına, milli bankasına, milletin gönlünde yer edinen sivil iktidarına kumpas kuranların bu ülkenin hayrına bir iş yapmış olmayacağını çok iyi bilir. “ifadesini kullanmıştır.

Bu nedenle;

1-Yalçın Akdoğan’ın yazısında bahsettiği, isim vermeden eleştirdiği grubun orduya kumpas kurduğu iddiasına katılıyor musunuz?


2-Orduya kumpas kurulduğu iddiasından hareketle bu; Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk gibi davalar ile rütbeli subayların tasfiye edilmesi ve ordunun içinin boşaltılması olarak yorumlanabilir mi?


3-Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kritik davaları olan Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri casusluk gibi davalar ile ilgili yeni bir karar alınması düşünülmekte midir, bu davaların tekrar görülmesi gündemde midir?