BIST 10.725
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.437,22
HABER /  DÜNYA

Amerikan askeri Noel Baba oldu

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde düzenlenen yılbaşı eğlencesine katılan Amerikan askeri, Noel Baba kıyafeti giyerek...

Abone ol

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde düzenlenen yılbaşı eğlencesine katılan Amerikan askeri, Noel Baba kıyafeti giyerek hasta çocukları eğlendirdi.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Gönüllüler Derneği tarafından Hipokrat Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte ilk olarak Noel baba kıyafeti giyen ABD askeri Josh Ockens çikolata ve hediye dağıttı. Josh Ockens, daha sonra çocuklarla canlı müzik ve palyaço eşliğinde oynadı. Çocuklar pistte doyasıya eğlenirken, aileler duygu dolu anlar yaşadı. Çocuklarının belki de ilk defa böyle mutlu gören anneler gözyaşlarına hakim olamadı.

SONDA İLE ANKARA HAVASI OYNADI
3 yıldır Balcalı Hastanesi’nde kronik böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören 11 yaşındaki Alper Semih Gültekir, Ankara havası çalınca sonda ile kürsüde çıkarak oynadı. Etkinlikte bazıları gönüllerince eğlenirken bazı bebekler uzun süre annelerinin yanında ağladı.
Gönüllüleri Derneği Başkanı Gönül Uysal, yıl başı eğlencesini her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Etkinliğe gelemeyen çocukları ise tedavi gördükleri servise çıkıp ziyaret ettiklerini belirten Uysal, burada çocuklara hediyeler verdiklerini kaydetti.
Uysal, 10 dakikada olsa çocukları hastane atmosferinden uzaklaştırdıklarını ifade ederek, “Tabii ki dertlerine çare bulamıyoruz burada ama bir nebze olsun onlara katkıda bulunmuş oluyoruz. Çocukların oynamaları, gülmeleri bizleri mutlu ediyor” dedi.
Etkinliğe İncirlik’teki 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda katılan grup adına konuşan ABD’li Josh Ockens ise çocukları mutlu etmek ve onlara güzel bir an yaşatmak için buraya geldiklerini vurgulayarak, “Hastane ortamında oldukları için çocukları mutlu etmek daha önemli” diye konuştu.
(İHA)