BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Son sözleri: Olay Başbakan’a yönelik

Ekonomi Bakanlığı görevini Nihat Zeybekçi’ye devreden Zafer Çağlayan, "Allah’ın izniyle göreceksiniz her şey gün yüzüne çıkacak. Olay en dü...

Abone ol

Ekonomi Bakanlığı görevini Nihat Zeybekçi’ye devreden Zafer Çağlayan, "Allah’ın izniyle göreceksiniz her şey gün yüzüne çıkacak. Olay en dürüst en babayiğit çalışan Başbakan’a yöneliktir" dedi.
Devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, çok hassas ve kritik bir dönemden geçtiklerini ifade eden Çağlayan, “11 yılda büyük devrimler gerçekleştirdik. Bazı şer odaklarını, Türkiye düşmanlarını rahatsız etti. Bizler bunları daha fazla rahatsız etmeye devam edeceğiz. Ustalıkla düzenlenen bir komployla karşı karşıyayız. Saat 07.00’de başlayan operasyondan sonra ben saat 07.30’da Sayın Başbakan’la görüştüm. ’Sayın Başbakanım görevden affımı istiyorum’ dedim. ’Görüşeceğiz, birlikte değerlendireceğiz’ dedi. Ogün ruhen görevimi bıraktım. Hiçbir yanlışın içinde olmadım. Çok başka hiçbir hatamız olmadı” diye konuştu.

OLAY BAŞBAKAN’A YÖNELİK’
"Makine mühendisiyim. Çeliğin nasıl daha sert olacağını bilirim. Bana düşmanlık yapanlara buradan haykırıyorum. Allah’ın izniyle göreceksiniz her şey gün yüzüne çıkacak. Olay en dürüst en babayiğit çalışan Başbakan’a yöneliktir" diyen Çağlayan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Moral olarak çok yüksek olduğumu söylemek istiyorum. Hayatımda karakol yüzü görmediğimi ifade etmek istiyorum. Bu operasyon tamamen hükümetimize yönelik. Ben yokluğu da gördüm zenginliği de gördüm. 2007 yılında girdiğim siyaset hayatıma 2 yıl Sanayi Bakanlığı 4 buçuk yıl da Ekonomi bakanlığı yaptım. Bu süre içerisinde 6 buçuk yıldır aldığım Milletvekili maaşıma hiç dokunmadım. Maaşımla her ay 100 öğrenci burs alıyor. Benim hem gönlüm zengin hem kendim zengin oldum."

"FAİZ LOBİSİNİN DAMARINA BASACAĞIM"
Ailesini mahcup edecek bir durum olmadığının altını çizen Çağlayan şunları dedi:
“Bana güvenenleri mahcup edecek durumda olmadım. Bir hatamız varsa faiz lobisinin ayağına basmaktır. Hayatım el verdiğince ayağına değil, damarlarına basacağım. Dolar tarihi zirvesine geldi. Bir kaos, sıkıntı yaratılmak isteniyor. Herkes yaptığının hesabını mutlaka verecek. Her krizden daha başarılı çıktık. Bana verilen görevi namusumla şerefimle en iyi şekilde yaptım. Tek üzüntüm milletimizin birlik ve beraberliğimizin bozulmasıdır.
Herkes yaptığının hesabını mutlaka verecektir. Sizlerle burada 4.5 yıldır beraber çalıştım, 6 yıl boyunca bakanlık yapmış biriyim. Devletimin ve Başbakanımın bana vermiş olduğu görevi namusum ve şerefimle yaptım. Danışmanlarıma, çaycılarıma varana kadar, iş dünyası ile rekorlar yazdık. Göreve geldiğimde ihracat 102 milyar dolardı. Şimdi 152 milyar dolara çıkardık. Hizmet ihracatı 33.2 milyar dolar, 43.2 milyar dolara çıktı. 241 gümrük bölgesine ihracat yapıyoruz. Mikronezya ve Naura’ya ihracat yapmıyorduk, oraya da yaptık Allah’a şükür. Türk malının girmediği yer kalmadı. Teşkilatlarımızı güçlendirdik. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da yaptım ama bu bakanlık başka. Hepsiyle gurur duyuyor, onlarla iftihar ediyorum. Türk ekonomisinin başarısında bu arkadaşlarımın imzası vardır."
Çağlayan şöyle devam etti:
“Ama bugün içim çok rahat çünkü yeni Bakan Nihat Zeybekçi’yi yeni tanımıyoruz. Bu işlerin içinde her zaman var olan biriydi. Bakanlığımızı bıraktığımız yerden daha iyi yerlere getireceğinden eminim. Canım ciğerim dostum, dava arkadaşım Egemen Bağış bakanıma ve kardeşime de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Birbirimize yağ çekecek durumda değiliz, yağa ihtiyacımız yok. Kendisini sabah devir teslim töreninde izledim mükemmel bir konuşma yaptı".

ZEYBEKÇİ: “TÜRKİYE’NİN MAL SATMADIĞI İHRACAT YAPMADIĞI ÜLKE BIRAKMADI”
Zafer Çağlayan’ın ardından konuşan Zeybekçi ise şunları dedi:
“Bugüne kadar hizmetlerden dolayı Zafer Çağlayan’dan Allah razı olsun. İhracatçı Birlikleri başkanlığından, İhracatçı Meclisi üyeliğinden geliyoruz. Sayın bakanımız dünyada Türkiye’nin mal satmadığı ihracat yapmadığı ülke bırakmadı. O yüzden benim işim çok kolay.
Artık Türkiye başka bir boyuta geçti. Türkiye markalaşmaya, inovasyona geçti. Katma değerli ürünler konusunda çok hızlı bir şekilde yol alacağız."
(İHA)