BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Yılın son MGK toplantısı başladı

Yılın Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde başladı. Kabine değişikliğinin a...

Abone ol

Yılın Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde başladı. Kabine değişikliğinin ardından Efkan Ala ve Emrullah İşler ilk defa MGK toplantısına katılıyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında gerçekleştirilen MGK toplantısı, Çankaya Köşkü’nde başladı. Yılın son MGK toplantısında ilkler yaşandı. Kabine değişikliğinin ardından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Başkanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Emrullah İşler 2013 yılının son MGK’sına ilk kez katılıyor.
Kabine değişikliğinden önce Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan Bekir Bozdağ yeni Adalet Bakanı olarak atanmıştı. Daha önce Başbakan Yardımcısı sıfatıyla MGK toplantısına katılan Bekir Bozdağ da ilk defa Adalet Bakanı olarak MGK toplantısına katıldı.

YENİ İÇİŞLERİ BAKANI İLE GELDİ
Öte yandan; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’ne yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte geldi. Keçiören’deki konutundan ayrılarak Başbakanlık Resmi Konutu’na gelen Başbakan Erdoğan, burada bir süre durduktan sonra İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte Çankaya Köşkü’ne geçti.
İlklerin yaşandığı MGK toplantısının ana gündem maddesini iç ve dış gelişmelerin ele alınması bekleniyor. MGK toplantısının ardından kararların yazılı bir açıklamayla bildirileceği öğrenildi.
(İHA)