BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,73
HABER /  DÜNYA

Biz Hoca Efendi’ye de dua ediyoruz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, beddua tartışmalarıyla ilgili, “Biz herkese dua ediyoruz. Hoca Efendi’ye de dua ediyoruz”...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, beddua tartışmalarıyla ilgili, “Biz herkese dua ediyoruz. Hoca Efendi’ye de dua ediyoruz” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar’da düzenlediği basın toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kabine değişliği konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
“Başbakanımız değerlendirdi. Kabineye katılan arkadaşlarımız çok kıymetli arkadaşlarımız, hepsini tanıyoruz. Son derece kabiliyetli arkadaşlar, hayırlı olsun, uğurlu olsun. Çalışmaya devam edeceğiz, yola devam edeceğiz. Birlik, beraberlik ve kardeşlikle Türkiye çok güzel hizmetler yapacağız birlikte. Türkiye’de çok güzel işler yaptık. Kusura bakmayın geçmişte insanlar ellerinde bidonlarla dolaşırdı. Tanker arkasında koşarken hayatlarını kaybeden insanlar vardı su bulmak için. Hayatını çeşme başında kaybeden insanlar vardı. O manzaralar Türkiye’den kalktı. Bütün Türkiye’ye tüm şehirlere 2060-70 yılına kadar sadece Afyonkarahisar’a değil, Türkiye’nin tamamına, Kars’tan Edirne’ye kadar Sinop’tan Mersin’e kadar, İzmir’den Şırnak’a kadar her yere su götürdük. AK Parti hükümetleri Türkiye’de çok muazzam hizmetlere imza attı. Bunu da tarih yazacaktır.”

“TÜRKİYE’NİN ÇOK BÜYÜMESİNİ VE SÖZ SAHİBİ OLMASINI İSTEMEYEN PEK ÇOK ÜLKE VAR”
Bakan Eroğlu, gazetecilerin ‘beddua’ tartışmalarını hatırlatması üzerine ise şunları söyledi:
“Başbakanımız da söyledi, biliyorsunuz bu, ‘Türkiye artık çok olmaya başladı, Türkiye çok ileri gitmeye başladı’ diyenlerin Türkiye’nin önünü kapatmak, engellemek için yaptığı hususlar bunlar. Bunları herkes biliyor. Türkiye ne zaman ayağa kalkmak istese, rahmetli Adnan Menderes’ten beri, arkasından Turgut Özal, arkasından rahmetli Erbakan, hep onların zamanında da bu hareketler olmuştur. Bunda dış mihrakların da tesiri vardır. Türkiye’nin çok büyümesini ve söz sahibi olmasını istemeyen pek çok ülke var. Beddua için ise biz dua ediyoruz. Herkese dua ediyoruz. Hoca Efendi’ye de dua ediyoruz.”
Bakan Eroğlu, son olarak bir gazetecinin, "Kabinede kalacağınızı biliyor muydunuz?" sorusunu da yanıtlayarak, “Kabinede kalacağımı biliyor muydum, bilmiyor muydum, bu mesele değil. Biz yolumuza devam ediyoruz, nerede vazife verilirse. Benim de, ’Yarabbi beni bu millete özellikle nerede faydalı olacaksam orada vazifelendir’ şeklinde duam vardır. Kendimi üniversitede buldum bu dua ile. Arkasından İSKİ’de buldum bu dua ile. Daha sonra Çevre ve Orman Bakanlığı, şimdi de Orman ve Su İşleri Bakanlığında” ifadelerini kullandı.
(İHA)