BIST 10.286
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.395,81
HABER /  DÜNYA

Öğrenmenin yaşı yoktur

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, esas mesleği terzilik olan 76 yaşındaki Hasan Toklu, ilerleyen yaşına rağmen halk eğitim merkezine giderek b...

Abone ol

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, esas mesleği terzilik olan 76 yaşındaki Hasan Toklu, ilerleyen yaşına rağmen halk eğitim merkezine giderek bilgisayar kullanmayı öğrendi.
Seydişehir Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu bilgisayar kursuna giden Hasan Toklu (76), gençlerin mutlaka bilgisayar öğrenmesi gerektiğini söyledi. En kötü şeyin cehalet olduğunu ifade eden Toklu, “Dinimiz ‘bilenle bilmeyen bir olur mu?’ diye buyurarak öğrenmeye teşvik etmiş. Öğrenmenin yaşı yoktur. Eğer ben bu bilgisayar kursuna gelmeseydim kahvehanelerde boşu boşuna zamanımı öldürecektim. Avare oturmak insana hiçbir şey kazandırmaz. Bilgi edinmek için yaşın önemi yok. Hangi yaş olursa olsun insanların öğrenmesi lazımdır. Aldığım kurs sayesinde bilgisayarı kullanmaya başladım. Ben istiyorum ki ülkemizde bilgisayar öğrenmedik hiçbir insan kalmasın. Bilgisayar doğru kullanıldığı zaman insana bir arkadaştır. Bu kursun açılmasını sağlayan tüm yetkililere teşekkür ederim. Bundan sonra açılacak kurslara daha fazla insanın gelmesini isterim. Halk Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve değerli hocamız Emine Öğüt Hanımefendinin bizlere çok hakları geçti. Haklarını helal etsinler” diye konuştu.
Kurs hocası Emine Öğüt ise, “Hasan amca gençlere taş çıkartacak bir performans gösterdi. Hasan amcamın bu azmi ve gayreti gençlere örnek olacak niteliktedir” dedi.
(İHA)