BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.379,91
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yeni Bakan o isim mi?

Bütçe görüşmeleri sonrası belli olacak yeni Bakanlar Kurulu ile ilgili isimler havada uçuşuyor.

Abone ol

Üç bakanını belediye başkanlığına aday gösteren Başbakan Erdoğan’ın kabine revizyonunu 20 Aralık’ta tamamlanacak Meclis’teki bütçe görüşmelerinin hemen ardından yapması bekleniyor.

Vatan'ın haberine göre kulislerde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, Binali Yıldırım’ın koltuğuna talip olduğu konuşuluyor. Yılmaz’ın yerine İçişleri Bakanı Muammer Güler’in kaydırılabileceği, çözüm sürecinin mimarlarından Erdoğan’ın “stratejist” kurmayı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de bu çerçevede İçişleri Bakanlığı ya da Beşir Atalay’ın yerine Başbakan Yardımcılığı’na getirilebileceği konuşuluyor.

Adalet Bakanı Ergin’in yerine gelecek ismi AK Partililerin yanısıra “çözüm süreci” nedeniyle BDP’liler de merakla bekliyor. Haluk İpek, Mustafa Şentop’un da aralarında bulunduğu pek çok isim “bakan toto” kulislerinde dillendirilirken, bu koltuğun en güçlü adayları arasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da sayılıyor.

Bozdağ’ın dün TBMM Adalet Komisyonu’na hükümeti temsilen katılması da kulislerde “Adalet Bakanlğı koltuğunun yeni sahibi belli oldu” yorumlarına yol açtı.