BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.392,24
HABER /  DÜNYA

Sevgilisini alıkoyan adamı öldürdü

İstanbul Fatih’te bir kişi, sevgilisini rehin alıp zorla fuhuşa sürüklediğini iddia ettiği şahsı silahla vurarak öldürdü. Olaydan sonra kaça...

Abone ol

İstanbul Fatih’te bir kişi, sevgilisini rehin alıp zorla fuhuşa sürüklediğini iddia ettiği şahsı silahla vurarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan katil zanlısı, polis tarafından gözaltına alındı.
Olay, gece saat 02.00 sıralarında Yusufpaşa Mahallesi Kızılelma Caddesi’nde yer alan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, 34 yaşındaki Vezir A., Özbekistan vatandaşı bir kızı para karşılığı pazarlamak üzere zorla alıkoydu. Bunun üzerine rehin alınan ve fuhuşa zorlanan kız, sevgilisi olduğu ileri sürülen S.A.K (27) adlı şahsa cep telefonuyla mesaj atarak kendisini kurtarmasını istedi. S.A.K. de yanına ruhsatsız tabancasını alarak sevgilisinin zorla tutulduğu eve giderek Vezir A. ile karşılaştı. Katil zanlısı, kapıda karşısına çıkan Vezir A. ile bir süre tartıştı. Tartışmanın bir süre sonra kavgaya dönüşmesi ile S.A.K. yanında bulunan ruhsatsız tabancayı çıkararak Vezir A.’ya ateş etti. Karnından vurulan şahıs yere yığılırken, zanlı kayıplara karıştı. Kanlar içerisinde yerde yatan yaralı ambulansa Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak hemen ameliyata alındı
Yaralı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden şahsın cesedi otopsi için Yenibosna’daki İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.
Cinayetin ardından harekete geçen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Katil zanlısı güvenlik güçlerinin sıkı takibi sonucu, cinayetin işlendiği caddenin paralelindeki Fedakar Sokak’taki bir evde suç aleti silah ile birlikte yakalandı. Emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden cinayet zanlısının, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
(İHA)