BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.383,47
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan AK Parti Antalya adayını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi başkan adayının Menderes Türel olduğunu açıkladı.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nın düzenlediği yemekte bir konuşma yaptı. Antalya'nın 5 yıldır 'fetret dönemi' yaşadığını söyleyen Erdoğan, "Antalya'ya rant kapısı olarak bakanlar Antalya'ya yazık ediyor" dedi.

Erdoğan, yerel seçimlerin yapılacağı 30 Mart'ın Antalya için bir milat olacağını söyleyerek, "29 Mart akşamına kadar Antalya'da bize uyumak yok" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda da Antalya Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarının AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel olduğunu açıkladı.

MENDERES TÜREL KİMDİR?

ANTALYA: MENDERES TÜREL: 1964 Antalya doğumlu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Türel, 28 Mart 2004 seçiminde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş, 29 Mart 2009 seçimde rakibi CHP'li Mustafa Akaydın'a karşı kaybetmişti. Türel, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde milletvektili olmuş, 30 Eylül 2012'de ise Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Menderes Mehmet Tevfik Türel, evli ve 2 çocuk babası.

29 MART'A KADAR GEVŞEME YOK

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

29 Mart akşamına kadar, gevşeme, ihmal yok. 29 Mart akşamına kadar Antalya'da kavga, münakaşa, çekişme yok. Bütün teşkilat bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Her eve, her dükkana ulaşacağız. Antalya'da her bir kardeşimize ulaşacağız. Antalya'da yaptıklarımızı anlatacağız. İnsanoğlu unutur! Anlatınca bunu da siz mi yaptınız der!

Antalya'ya artık şehitler gelmiyor. Çocuklarımızı kaybetmezken işte istikrar sayesinde Antalya'ya dünyanın her ülkesinden turist geliyor. Antalya'da anne babalar, tüccar, esnaf, sanayici, turizmci huzurlu. CHP, MHP ne derse desin!. Sonuç ortada.

Biz gözyaşlarını nasıl dindiririz, ülkemizin gücüne nasıl güç katarız bunun gayreti içindeyiz. Antalya'ya 3.5 ay içinde bunu anlatacağız.

Burada CHP, MHP, BDP istismarın dilini kullanacak, biz gönül dilini kullanacağız. Onlar yıkıcı biz yapıcı olacağız. Onlar tehdit yapacak, biz yapacaklarımızla konuşacağız.

Antalya'nın tarihi önce Allah'a sonra da sizlere bağlı. Allah bizleri zaferle buluşturacaktır. Bu teşkilatın Antalya aşkıyla tarih yazacağına inanıyorum. Antalya'da çok güçlü bir ekiple hizmete devam edeceğiz. 

BAŞKAN ADAYINA İLK ÖDEV

Antalya'da şu çirkin betonlaşmayı artık bitirme noktasına gelmeniz lazım. Bu çirkin yapılaşmaya son vermeniz gerekiyor. Esnafa yapacaklarınızı anlatın. Esnafla birlikte hareket edin. İşadamlarının önünü açın, turizmde yeni pazarlara açılın. Antalya'da evine ekmek götürmekte zorlanan varsa yanında olun. Yaşlılara özel hizmet götürün

BUNU HER YERDE ANLATIN

Büyükşehir Belediye Kanunu'na anamuhalefet karşı çıktı. AYM'ye götürdü. Antalya tüm köylerine hizmet veriyor. En ücra köydeki hizmeti büyükşehir ulaşacak. O köylüyü orada foseptik çukurlarına muhtaç etmeyecek. İçme suyunu büyükşehir halledecek. Antalya'nın içme suyu, kanalizasyon idaresi en ücradaki köyden sorumlu.

İstanbul'un meşhur köyleri vardı. Bakırköy ve Kadıköy şimdi en gelişmiş ilçeler. Aynı durum Antalya'da ve yeni 14 büyükşehirde de olacak. Bu Türkiye'nin modern Türkiye olma adımıdır.

Bu 30 büyükşehir Türkiye nüfusunun yüzde 75'ini barındırıyor. Ama bunu CHP ve MHP'nin anlaması mümkün değil. Onlar belediyecilk nedir bilmez.

İBB'yi biz CHP'den aldık. Sular akmıyordu, çöpler toplanmıyordu. Bu zihniyet o çöpleri kaldıracak zihniyete sahip değildir. Bakın o gün bugün. 1994-2014'e geldik. İstanbul'da susuzluk diye bir şey yok. Boğazı dağları delerek Haliç'le birlirine bağladık. Yerel yönetim yaptı bunları.

Sadece yol ve kaldırım yapmayacaksınız, gönül yollarını da birleştireceksiniz. Bu süreçte CHP, MHP, BDP'ye gönül veren kardeşlerimize de gidip onlara da anlatacaksınız. Peşin hükümlü vatandaşlarımız olabilir onlarla da ulaşacaksınız.

Antalya'da CHP'nin yatırımı var mı? Vatandaşa var olanı da söyleyin yok olanı da anlatın.

ANTALYA ADAYI MENDERES TÜREL