BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.494,12
HABER /  GÜNCEL

Yeni atanan savcılara dikkat!

Yolsuzluk soruşturmasına atanan iki yeni savcının kimlikleri belli oldu.

Abone ol
Türkiye'yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına 2 yeni savcı atandı. Soruşturma dosyasına verilen iki yeni savcının isimleri ise akşam saatlerinde belli oldu. Eski Kadıköy Başsavcısı Ekrem Aydıner'in geçmişte yürüttüğü soruşturmalar ise bir hayli ilginç.

Eski Kadıköy Başsavcısı Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol soruşturmada görevlendirildi. Böylece toplam 4 savcı soruşturmayı yürütecek. Aydıner Fatih'te polisler tarafından dövülen Ahmet koca isimli vatandaşın müşteki olduğu soruşturmayı yürütmüştü.  Aydıner 11 polis hakkında işkence suçlamasıyla dava açmıştı.
 
Aydıner  ayrıca Eskişehir Cumhuriyet başsavcılığı döneminde de Hanefi Avcının makam odasına gizlice kaset koyduğu iddia edilen polislere de soruşturma açtırmıştı
 
SAVCILIKTAN AÇIKLAMA
 
Açıklamada, soruşturmaların kapsamında, şüpheli sayısının çokluğu, gözaltındaki şüphelilerin işlemlerinin yasal gözaltı süresinde bitirilmesinin gerektiği nazara alınarak ve delillerin tam olarak toplanıp, soruşturmanın kısa sürede ikmal edilmesi için önceden beri kapsamlı soruşturmalarda uygulana geldiği gibi bu soruşturmalara yardım etmek üzere de 2 Cumhuriyet savcısının daha görevlendirildiği ifade edildi. Açıklamada, yeni görevlendirilen Cumhuriyet Savcılarının memurlar ve kamu görevlilerinin suçlarını soruşturmak için kurulmuş bulunan "Memur Suçları Soruşturma Bürosu ve Özel Soruşturma Bürosunda" görevli olduğu ve önceden beri memur ve kamu görevlilerinin soruşturmalarını yürüttükleri kaydedildi. Yargı mercileri yasalar ve görevle ilgili iç düzenlemeleri çerçevesinde, hakikatlerin ortaya çıkarılması ve yasal gereğinin yapılması için çalıştığını belirten Başsavcılık yanlış anlamalara sebebiyet vermemek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapıldığını belirtti.