BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yazıcıoğlu'nun helikopterindeki parçaları kim çaldı?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili sis perdesi bir türlü aralanamıyor.

Abone ol

Helikopterin bazı elektronik parçalarının sökülmesi kaza üzerindeki tartışmaları alevlendirdi. Hırsızlık mı yoksa delil karartma amacıyla mı söküldü? şüpheleri daha da artırdı.

5 yıl önce Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazayı gündeme getiren Zaman gazetesi yazarı Bülent Korucu, bugünkü yazısında "Kim bu hırsızlar" diye soruyor.

SANKİ OMERTA YEMİNİ (SUSKUNLUK YEMİNİ)

Dosyayı yeni alan savcı Habip Korkmaz'ın hırsızlık iddiasına katılmayan yazar, itirazını sorularla dile getirdi:

(...)Ama ispatlanması mümkündü. 9 subay enkazdan birkaç parça elektronik cihazı çalıp kaça satacaklar, parayı nasıl paylaşacaklar? Çaldıklarını kime ‘okutacaklar’? İz takibi yapıp o aletlerin düşen helikopterden çıktığını bulmak çok mu zor? Sertifikasyonla takılan ve başka bir araca kaçak takılması mümkün olmayan cihazlardan söz ediyoruz. Bunu göze alıp nasıl satacaklardı? Bahse konu parçaların piyasası olmadığını ve maddî değeri bulunmadığını en iyi kaza kırım ekipleri bilir. Keşke savcı bey de teknik danışmanlık alıp böylesine gayri mantıkî tezi ileri sürmeseydi.

Bu soruları çoğaltmak mümkün. Ama asıl soru, Yazıcıoğlu ve diğer beş kişinin nasıl öldüğünü bilmek ve aydınlatmak istiyor muyuz? Olayın cereyan ediş şekli kaza ise işin yarısını halletmiş olacağız. Geriye, ‘Arama ve kurtarma faaliyetleri ihmal veya kasıtla savsaklandı mı?’ sorusunu cevaplamak kalıyor. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde bir genel başkan ve bir gazetecinin de aralarında bulunduğu altı kişinin hayatını kaybettiği olay bu şekilde kapatılamaz. Sanki bir Omerta yemini (İtalya mafyasının suskunluk yemini) ile karşı karşıya gibiyiz. Zaman’ın haberi normal şartlarda ortalığı ayağa kaldırmalıydı. Ben hızlıca taradım ana akım medyada alıntılanmamış bile, bırakın ileri götürmeyi… Meslektaşımız İsmail Güneş’in çalıştığı medya grubundan dahi tık görmedim.

Helikopterin elektronik seyir cihazlarının hırsızlık amacıyla alındığına inanan kaç kişi bulabiliriz, bilmiyorum. Ama sanki birileri adaleti ve ona olan inancımızı çalıyor."

Bülent Korucu tüm yazıları