BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sarkozy'nin partisinde sahte fatura skandalı

Fransa'da muhalefetteki UMP'nin, 2012 başkanlık seçiminde hesaplardaki açığı kapamak için kampanyayı yürüten şirketten 11 milyon Euro'luk sahte fatura istediği öne sürüldü. Skandalın Sarkozy'nin yeniden seçilmesini zorlaştırabileceği belirtiliyor.

Abone ol

Fransa'da muhalefetteki Halk Hareketi Birliği UMP'nin üst düzey bir yetkilisi, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin 2012 başkanlık kampanyası hesaplarında "anormallikler" olduğunu kabul etti.

Jerome Lavrilleux, Sarkozy'nin bu durumdan haberi olmadığını söyledi.

UMP'nin açığını kapamak için, partinin kampanya çalışmasını yürüten Bygmalion adlı şirketten 11 milyon Euro'luk (yaklaşık 15 milyon dolar) sahte fatura istediği öne sürülüyor.

İddiayı ortaya atan avukata göre parti, faturaların düzenlenmemesi halinde şirkete hiç ödeme yapılmayacağı tehdidinde bulundu.

Gözlemciler, yolsuzluk skandalının partiye zarar verebileceğini ve Sarkozy'nin 2017 seçimlerinde yeniden başkan seçilme çabalarını baltalayabileceğini belirtiyor.

Polis skandalla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında Pazartesi günü partinin genel merkezinde arama yaptı.

Sarkozy'nin 2012 başkanlık seçimi kampanyasındaki sorumlulardan biri olan Lavrilleux, Fransız BFM Televizyonu'nda gözyaşları içinde, "Anormalikler vardı. Yanlış yapılan bir şey yoktu. Ama tren hızla giderken birilerinin imdat kolunu çekip durdurması gerekirdi. O kişilerden muhtemelen biri de benim" dedi.