BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.387,01
HABER /  MEDYA

Erdoğan'a laf etti kendi sansürledi!

HDP'li Altan Tan, Erdoğan için öyle bir laf etti ki kendi kendisini sansürlemek zorunda kaldı.

Abone ol

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Erdoğan'ın hiçbirşeye tahammülünün kalmadığını iddia etti. Okmeydanı'ndaki olaylar öncesi istihbarat zafiyetinin olduğunu da söyleyen Tan, bu tür olaylarda sürekli ortaya çıkan yüzü maskeli kişilerin kimler olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti. 

Altan Tan, Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te hazırlayıp sunduğu Tarasız Bölge'de soruları cevapladı. Başbakan Erdoğan'ın demokratik tepkilere karşı tahammülsüz olduğunu söyleyen Tan, polisin de bu tavırdan etkilendiğini savundu. İşte Tan'ın canlı yayında söylediği sözler;

"İMAM ŞEY YAPARSA CEMAAT..."

"Haklı olmak başka şey, bu haklılığı haksız biçimde ifade etmek ayrı bir şey! Burada bir anlaşmak lazım. Başbakan'ın hiçbir şeye tahammülü yok. Şimdi halk arasında meşhur bir ifade var ama burada bunu ifade etmek ne kadar doğru bilmiyorum. Yine de ben yapabildiğim kadarıyla bunu sansürleyeyim. İşte "imam bilmem ne ederse, cemaat bilmem ne eder" diye bir atasözü var halk arasında. Başbakan diyor ki "Ölmüş gitmiş hergün ağlanır mı?" İşte polisin sabrına şaşıyorum. Yav sen böyle dersen o polis ne yapmaz veya neler yapar!

"PARMAKLARIM KIRILDI SANDIM"

2012 Nevruz kutlamasında çocuğum yaşında bir polis memuru, kalkanıyla öyle bir ayağıma vurdu ki tüm parmaklarım kırıldı sandım. Sonra ayağımdan ve kolumdan ameliyat oldum. Bu kadar öfke niye? Bu kadar tahammülsüzlük niye! İşte Taksim'e gitmesinler, Soma'ya gidilenler aransın! Şimdi bu ülkede hiçbir demokratik eylem yapılmayacak mı? Şöyle bir savunma yapıyorlar. Efendim bu gösteriler terörize ediliyor! Olabilir, peki senin içişleri bakanlığın ne yapıyor? Milli İstihbarat Teşkilatı'n ne yapıyor?