BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.403,54
HABER /  GÜNCEL

Yazıcıoğlu iktidarı uyardı

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Eskişehir'de düzenlenen mitingde konuşma yaptı. Bu krizin, 2001 yılındakinden daha fazla hasara yol açtığına değindi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin 2001 yılındakinden daha derin bir ekonomik kriz yaşadığını söyledi.

Genel Başkan Yazıcıoğlu, partisince Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, vatandaşların krizi bütün ağırlığıyla hissettiğini savunarak, ekonomik krizin söylendiği gibi teğet geçmediğini kaydetti.

''Türkiye 2001 yılındakinden daha derin bir ekonomik kriz yaşamaktadır'' diyen Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

''Vatandaşın içinde bunu görüyoruz. Millet geçmişte yaşadığı krizlerden edindiği tecrübe dolayısıyla ne kadar sessiz kalırsa krizin o kadar kolay atlatılacağı düşüncesiyle ses çıkarmıyor belki ama açılan ve kapanan iş yerlerinin oranına bakıldığında, kapananların oranı 2001 krizindekinden daha fazla. 2002 yılında 6 milyar 400 milyon dolar olan dış ticaret açığı bugün 53 milyar doların üzerine çıkmış durumdadır.''

Yazıcıoğlu, siyasete 14 yaşında başladığını anımsatarak, ''Türkiye kavga etmeden sorunlarını çözmelidir. Benim belediye başkanım proje hazırlasın, iktidar 'sen benim partimden değilsin' diyerek geri çevirsin. Böyle bir şey olmaz. Hangi iktidar olursa olsun belediyeleri desteklemesi gerekir'' dedi.

Yazıcıoğlu, daha sonra, Sivrihisar belediye başkan adayı Halil Nural Destici ve Günyüzü belde belediye başkan adayı Kadir Kılınçal'ı tanıttı.