BIST 10.756
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.430,72
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu gazeteciyle kapıştı

Bir gazeteci çıktı soru sordu, Kılıçdaroğlu, "Patronunun ne olduğunu biliyorum" deyince salondan sloganlar yükseldi.

Abone ol

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk-İş 1. Bölge Temsilciliğine yaptığı ziyaret hareketli geçti. Kılıçdaroğlu ile bir gazeteci arasında kısa süreli söz düellosu geçti. Salondan "yandaş medya istemiyoruz" sloganları yükseldi.

Kılıçdaroğlu'nun Türk-İş'e yaptığı ziyarette tansiyonu bir anda yükselten bir gazetecinin sorusu oldu. Konu Gürsel Tekin'di... Diyaloglar şöyle gelişt;

-Gazeteci: CHP'li Gürsel Tekin ''evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma'' suçlarından yargılanıyor...
-Kılıçdaroğlu: ''Mahkum oldu mu?''

-Gazeteci: ''Siz de hakkında herhangi bir dava açılmayan ve mahkum edilmeyen kişiler hakkında çeşitli iddialar ortaya attınız ve bu kişilere harami diyorsunuz''
-Kılıçdaroğlu, ''Elimde bilgi ve belge olmadan kimseye harami demem. Dosyaları açıklayacağız hiç merak etmeyin, heyecanlanmayın. Kanal 7'nin sıkıntılarını biliyorum. Patronunun da ne olduğunu biliyorum. Hiç merak etmeyin''

Aynı gazeteci Kanal 7'nin sıkıntılarının ne olduğunu açıklamasını istemesi üzerine, basın toplantısının düzenlendiği salonda bulunan bazı sendikacılar, ''Yandaş medya istemiyoruz'' diye slogan attı.

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak'ın müdahalesiyle salondakiler sloganı kestiler. 

KILIÇDAROĞLU'NA SENDİKACIDAN
ZOR SORU... Haberin devamında...

[PAGE]

  
KILIÇDAROĞLU'NA SENDİKACIDAN
ZOR SORU

Kılıçdaroğlu'na zor bir zoru da bir sendikacıdan geldi. Sendikacının, SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde, göreve aldığı eski hükümlülerle ilgili bazı iddialar bulunduğunu ve bu konuda yaptığı açıklamaların yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Benim dönemim de kuruluşun kendi kadrosunun belli oranında eski hükümlü alma durumu var. Biz de sınav açtık eski hükümlü almak için. Kim eski hükümlü, nereden bileceğim. Gidecek Cumhuriyet savcılığından kağıt getirecek ve sınava girecek. Yani sınav girecekleri ben değil, savcılık tespit ediyor ve gelip sınava giriyorlar. Sınavlarda torpil yapıldı mı? Hayır. 'Efendim bunları neden aldınız?' deniliyor. Bunlar sınavı kazanmış kardeşim. Biz insanları insan olduğu için alıyoruz. "

SEÇİLİRSE KİMSEYİ KOVMAYACAK

Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında ''yalan yanlış'' iddiaların ortaya atıldığını, ''göreve gelirse İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçilerin işine son verecek'' denildiğini öne sürdü.

Seçimi kazanması halinde hiçbir belediye çalışanının işine son verilmeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Her işçi görevinin başında olacak. Biz kişilerin ekmeğiyle aşıyla alın teriyle uğraşmayız. Onların üretmelerini, kazanmalarını, evlerine helal ekmek götürmelerini isteriz. 30 Martta bir kişi gidecek o da Sayın Kadir Topbaş'tır. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde taşeron işçilik olmayacak, herkes sendikalı olacak, herkes hak arama özgürlüğüne sahip olacak'' diye konuştu. 

TOPBAŞ DELİKANLIYSA ÇIKSIN AÇIKLASIN... Haberin devamında...

[PAGE]


DELİKANLIYSA ÇIKSIN
Kadir Topbaş'ın, Belediyeye bağlı 23 büyük şirketin yönetim kurulunda kimlerin görev yaptığını ve maaşlarının ne kadar olduğunu açıklamasını isteyen Kılıçdaroğlu, ''Delikanlıysa açıklasın, dürüst adamsa açıklasın, namuslu adamsa açıklasın'' dedi.

YA DÜRÜSTLÜKTEN YANA OY YA DA...

Kılıçdaroğlu, sendikacılara birlik ve beraberlik içinde hareket etme çağrısında bulunarak, ''Lütfen bu seçimde bölünmeyelim ayrışmayalım. Bu seçimler çok önemli. Ya doğruluktan, dürüstlükten yana oy kullanacağız ya da yolsuzlara zemin hazırlayan ortama oy vereceğiz. Ben bugünkü yönetimin haramiler yönetimi olduğunu söylüyorum. Eğer bir belediye saydam değilse orada haramiler iş başındadır'' şeklinde konuştu.