BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yaylada kayboldu merkezden çıktı! Tokat'ta 2 yaşındaki kayıp Süleyman sağ bulundu

TOKAT'ta yaylada kaybolan 2 yaşındaki çocuk 22 saat sonra, kaybolduğu noktadan 10 kilo metre uzaklıktaki Çat Belde Merkezinde bulundu.

Abone ol

Tokat merkeze bağlı Çat beldesi yakınlarındaki Seküdağ Yaylası'nda hayvancılıkla uğraşan Süleyman-Sema Yıldırım çiftinin 6 çocuğundan 2 yaşındaki Süleyman Yıldırım geçtiğimiz gün akşam saatleri önünde ağılın önünde oynarken kaybolmuştu.

Çocuğun bulunması için geniş kapsamlı arama çalışması başlatıldı. Hayatından endişe edilen çocuk hiç tahmin edilmeyen bir yerde ortaya çıktı. Kaybolduktan 22 saat sonra 10 kilometre uzaklıktaki Çat Belde Merkezinde bulundu.

Merkeze birileri mi bıraktı?
Bir kadın yalnız başına yürüyen çocuğu fark edip durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Yanına gidildiğinde çocuğun kayıp Süleyman olduğu anlaşıldı. Çocuk ambulansla hastaneye kaldırıldı. Belde merkezine yürüyerek inip inmediği, birileri tarafından indirilip indirilmediği araştırılıyor.

Ne olmuştu?: Süleyman'ın kaybolmasıyla AFAD, jandarma ve UMKE ekipleri ile ANDA ve DASKUT derneği üyeleri, arama köpeği ve drone ile çocuğu bulmak için arama- kurtarma çalışması başlatmıştı. Belde sakinleri de aramalara eşlik etmiş, Küçük Süleyman sahur vaktine kadar aranmasına rağmen bulunamamıştı. 

'Boralar' da katılmıştı
Türkiye genelinde ve Suriye'de çok sayıda terör operasyonunda başarıyla görev alan ve teröristlerin korkulu rüyası 'Boralar' timinin dahil olmasıyla arama çalışmaları sabah saatlerinden itibaren devam etmişti. 

"Yırtıcı hayvan saldırmış olabilir" demişti
Anne Sema Yıldırım, "Yırtıcı hayvan saldırmış olabilir, aklıma öyle bir şey geliyor. Ağıla ben geliyordum ama çocuğumu dün ilk defa getirdim. Hava sıcaktı, oynasın, diye getirdim. Çocuk gelir gelmez oynamaya başladı, çok sevindi. Dün çok yaramazdı. Sevinçten eli ayağı yere değmiyordu. Yorulmuştur belki ama uyusa bile bulmaları lazımdı. Sabaha kadar kimse durmadı. Bütün köyümüz aradı. Sabaha kadar arandı, şimdi de bu saate kadar arandı. Uyuyan çocuk bir yerden çıkardı. Kıyafetleri üzerindeydi, inşallah bulunur" demişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Antalya'da doğum günü alışverişine giden anne kazada öldü oğlu ve 4 yakını yaralandı
Foto Galeri Antalya'da doğum günü alışverişine giden anne kazada öldü oğlu ve 4 yakını yaralandı Galeriye Gözat