BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yatakta bile aklımızdan çıkartmıyoruz

Türkler'in yüzde 31'inin daha yataktan çıkmadan cep telefonunu kontrol ettiğini ortaya çıktı

Abone ol

Tüketicilerin mobil cihazlarıyla etkileşimlerini ve mobil cihaz kullanım alışkanlıklarını incelemek amacıyla yapılan bir araştırma, Türkler'in yüzde 31'inin daha yataktan çıkmadan cep telefonunu kontrol ettiğini ortaya koydu.

Intel tarafından Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nde gerçekleştirilen "Mobil Etiket" adlı araştırma, mobil cihaz kullanıcılarının alışkanlıklarına ışık tuttu.

ÖNCE E-POSTALAR

Redshift Research tarafından yapılan ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 16 ülkede 12 bin 761 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre kullanıcıların yüzde 67'si sabah kalkıp çayını ya da kahvesini içtikten sonra kapıdan çıkmadan önce ilk iş olarak e-postalarını kontrol ediyor ya da ilk 'twit'ini atıyor. Hatta, araştırmaya katılanların yüzde 23'ü artık yataktan çıkmadan ilk iş olarak bunu yaptıklarını belirtiyor.

KAHVALTIDA KONTROL

Mobil cihazını kontrol etmek, Türk kullanıcıların da sabah ilk işleri arasında yer alıyor. Türkler'in yüzde 31'i sabah daha yataktan çıkmadan, yüzde 27'si kahvaltı sırasında, yüzde 25'i ise işe gittikten sonra cep telefonunu ya da dizüstü bilgisayarını kontrol ettiğini söylüyor.

DAVRANIŞLAR DEĞİŞİYOR

Mobil cihazlar ve uygulamalar toplumda kabul edilebilir sayılabilecek davranışların değişmeye başladığını, kişilerin tolerans düzeylerinin arttığını gösteriyor. Ayrıca mobil teknolojilerin kullanımının hızla yaygınlaşmasıyla birlikte yeni davranış kurallarının ortaya çıkma gerekliliği doğduğunu gösterdi.