BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.415,43
HABER /  GÜNCEL

Yaşar Büyükanıtın gözyaşları

Ankara şehidini uğurladı. Gözyaşları sel olup aktı. Duygulanan Büyükanıt, gözyaşlarına hakim olamadı...

Abone ol

Törende, şehit erin babası Hasan yalçın, annesi Meryem Yalçın ve üç kardeşi ile nişanlısı Sibel Yalçın taziyeleri kabul etti. Kadir Yalçın'ın dedesi Hasan Akkoç da torununun askerde çekilmiş bir fotoğrafını tören boyunca kucağında taşıdı.

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Devlet Bakanları Ali Babacan ve Beşir Atalay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yener Karahanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ATO Başkanı Sinan Aygün ve öteki yetkililer katıldılar.



ŞEHİDİM HAKKINI HELAL ET BİZE
Tören için cami avlusunda toplanan vatandaşlar, göz yaşlarını tutamamazken, bazılarının fenalaştığı görüldü.



Cenaze törenine gelen bir gruptakiler, üzerinde “Ne zaman bitecek bu acı”, “Yatan kelle değil, Türk evladı” yazılı dövizler taşıyarak, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Şehidim hakkını helal et bize” şeklinde slogan atarak, tekbir getirdi.

BÜYÜKANIT DUYGULANDI
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, şehit er Yalçın'ın ailesine taziyelerini sunarken, son olarak dedesi Hasan Akkoç ile görüştü. Bu sırada duygulandığı gözlenen Büyükanıt, protokoldeki yerini aldıktan sonra göz yaşlarını sildi.

GÜL'E PROTESTO
Abdullah Gül'ün şehit erin ailesine taziyelerini sunduğu sırada avluda bekleyenlerden bazıları “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Yan gelip yatmıyor, can verip yatıyor” şeklinde sloganlar attılar. Bu sırada, törene katılan kadınlardan bazılarının “Bu son olsun”, “Analar ağlamasın” diye seslendikleri duyuldu.



Protokoldekilerin yerini aldıktan sonra, öğle namazından çıkanların da katılımıyla şehit er Kadir Yalçın'ın cenaze namazı kılındı.



Yalçın'ın cenazesi omuzlar üzerinde top arabasına konularak bir süre taşındı. Bu sırada törene katılan protokoldekiler ve vatandaşlar top arabasının ardından bir süre yürüdüler. Şehidin tabutu daha sonra cenaze aracına alınarak Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.



Protokoldekilerin top arabasının ardından yürüyüşü sırasında Abdullah Gül, protestolarla karşılaştı. Gül'e yaklaşarak tepki göstermeye çalışan bir kişi polisler tarafından uzaklaştırıldı.

ASIN BU APO'YU ARTIK
Törene katılanlar, Genel Kurmay Başkanı Büyükanıt'ı ise zaman zaman alkışladılar. Orgeneral Büyükanıt'ın camiden ayrılışı sırasında, şehit yakınlarından bazıları “Asın bu Apo'yu”, “Yeter artık” şeklinde seslendi.

Kocatepe Camisi'ndeki cenaze töreni sırasında güvenlik önlemi alan polislerle gazeteciler arasında sık sık tartışmalar yaşandı.

Şehit Er Kadir Yalçın'ın cenazesi, ailesi, yakınları ve vatandaşların katıldığı törenle Cebece Şehitliği'nde toprağa verildi.

ŞEHİT JANDARMA KOMANDO İÇİN KADİRLİ'DE TÖREN
Şehit olan Jandarma Komando Er Tolga Kargıoğlu için Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Kadirli Devlet Hastanesi morgundan alınan Kargıoğlu'nun cenazesi, ambulansla törenin yapılacağı İlçe Jandarma Komutanlığına getirildi.



Şehit Kargıoğlu'nun tabutuna sarılan babası Cihangir ve annesi Zehra Kargıoğlu, gözyaşlarına boğuldu. Törene katılan çok sayıda vatandaş, açtıkları pankartlar ve sloganlarla terör örgütüne lanet yağdırdı.

ASKERDEN İNTİKAM YEMİNİ
İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Ekemen, terör örgütü PKK'nın şehit kanında boğulacağını, şehit emaneti olan vatan ve bayrağa, en iyi şekilde sahip çıkacaklarını vurguladı.

Vatana göz diken tüm iç ve dış güçlere gerekli cevabın verileceğini ifade eden Albay Ekemen, “Türk askeri olarak dimdik vazife başındayız. Şehit anne ve babalarının gözleri arkada kalmasın, terör örgütüyle kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.



Osmaniye Müftüsü Zeki Sarılar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Kargıoğlu'nun cenazesi, toprağa verilmek üzere ilçeye bağlı Durmuşsofular köyüne götürüldü.

Törene, Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, CHP Osmaniye Milletvekili Necati Uzdil, AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Kadirli Kaymakamı Rauf Ulusoy, Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da katıldı.

KARDEŞİNİ HAVAYA ATEŞ EDEREK KARŞILADI
Şehit edilen Jandarma Üstçavuş 28 yaşındaki Mustafa Kömürcü’nün, 41 yaşındaki ağabeyi astsubay başçavuş Emin Kömürcü, kardeşinin cenazesini tabancayla havaya ateş edip, “Hoş geldin yiğidim” diye bağırarak karşıladı.



İslahiye Devlet Hastanesi morgundan alınan 2 çocuk babası şehit astsubay Mustafa Kömürcü’nün cenazesi, Hürriyet Mahallesi’ndeki evine götürüldü.

Burada şehidin Ordu’da görev yapan astsubay ağabeyi Emin Kömürcü, beylik tabancasıyla havaya birkaç el ateş etti, “Hoş geldin yiğidim, hoş geldin şehidim. Vatan sağ olsun” diye bağırdı. Şehidin eşi Özgül Kömürcü ile şoförlük yapan diğer ağabeyi Mehmet Kömürcü ise cenaze arabasındaki tabuta kapandı. Bayılan anne 60 yaşındaki Fatma Kömürcü ise hastaneye kaldırıldı. Şehit Astsubay Kömürcü’nün cenazesi ilçede camiye götürülürken, binlerce kişi ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı atıp, ‘Şehitler yan gelip yatmadı’ dövizleri taşıdı. Cenaze daha sonra Merkez Dervişiye Camii’ne getirildi.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kilis Valisi Nevzat Turhan, 172’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve yaklaşık 4 bin vatandaşın yer aldığı camide cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının kılınışı sırasında şehidin ağabeyleri Astsubay Emin Kömürcü, Astsubay Mesut Kömürcü ve minibüs şoförü Mehmet Kömürcü, bir askerin elinde tuttuğu kardeşlerinin fotoğrafını sırayla öptü. Namazın ardından şehit astsubayın cenazesi Asri Mezarlıkta toprağa verildi.