BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

OKS adayları bugün ter dökecek

'Ortaöğretim Kurumları Yerleştirme' ve 'Özel Okullara Giriş' sınavları nedeniyle bugün yaklaşık 850 bin aday ter döküyor.

Abone ol

Orta Öğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) bugün yapılıyor. 824 bin 551 adayın başvuruda bulunduğu OKS ile 19 bin 500 adayın gireceği özel okulları, sınavının soru ve ayrıntılı çözümleri yarın Milliyet'le, birlikte yayımlanacak.

OKS'ye girecek olan adaylar; Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu, Anadolu Teknik, Anadolu Meslek, Anadolu Öğretmen, Anadolu İmam-Hatip, Sağlık Meslek, İstanbul Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne ve diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerine öğrenci seçme ve yerleştirme ile Polis Koleji'ne girebilmek için ter dökecek.

Sınav 10.00'da, tüm il merkezleri ile yurtdışında Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Cidde ve Aşkabat'ta merkezi sistemle yapılacak.

Özel Okullara Giriş Sınavı için de 19 bin 500 aday başvuruda bulundu. Sınav, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, İzmir, Konya, Muğla, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tarsus olmak üzere toplam 14 ilde düzenlenecek.