BIST 10.086
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.432,64
HABER /  GÜNCEL

Sivrisinek kovan gömlek

Araştırma geliştirme çalışmaları kapsamında sivrisinek kovucu gömlek ve selülit önleyici kot kumaşı geliştirildi.

Abone ol

Sabancı Holding Tekstil Grubu ve Bossa Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Güngör, yeni ürün geliştirme çalışmaları kapsamında sivrisineği yaklaştırmayan gömlek konusunda büyük başarı yakaladıklarını açıkladı.
Türkiye'nin en büyük entegre tekstil kuruluşlarından biri olan Bossa T.A.Ş.'de üretimde yenilik arayışlarının sonucunda iki önemli aşama kaydettiklerini belirten Yakup Güngör, bu yeniliklere sahip olan ürünleri piyasaya verilir hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Bu yeniliklerden birinin 'sivrisinek kovucu kumaş' olduğunu açıklayan Güngör, "Bu gömlek sivrisineği yaklaştırmayacak. Hatta bunun bir adım ötesini de söyleyelim. Bu ürünler haşereyi yaklaştırmayacak ürünler de olabilir. Ar-Ge çalışmalarımız tamamlandığında bu konuda çok özel bir kumaş üretimimiz olacak" dedi.

Selülit önleyici kot yolda
İkinci yeniliği ise kot kumaşında gerçekleştirdiklerini belirten Yakup Güngör, 'anti selülit' özelliği olan kot kumaşı üretiminde başarı elde ettiklerini söyledi. Güngör, bu yöndeki çalışmalarda ilk denemelerin olumlu olduğunu dile getirdi.
Tekstilde Çin ve Hindistan gibi ülkelerin Bossa'ya rakip olmadığını vurgulayan Güngör, bunun nedeninin Bossa'nın Ar-Ge çalışmaları, inovasyon ve ürün geliştirmedeki yenilikçi yaklaşımından kaynaklandığını anlattı. Güngör, Sabancı Holding'in tekstilde stratejisinin 'dikey entegrasyon' ve 'üretimi ve ikmali globalleştirmek', hedefinin ise 'Katma değerli ürün segmentinde oynayan, perakendede yol alan uluslararası şirket' olduğunu sözlerine ekledi. Güngör, şunları söyledi:
"Bossa'da üretim sürecine farklı ve inovatif bakıyoruz. Bossa'nın vizyonunu 'Beklentiniz işimizdir' şeklinde belirledik. Bu vizyonu, 'Doğru üretim ve satış kombinasyonuyla dinamik bir moda tedarikçisi olmak' misyonuyla gerçekleştirmektedir."

50'den fazla ülkeye ihracat
1951'de kurulan Bossa, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'nin önde gelen entegre tekstil üreticisi ve ihracatçısı. ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, Danimarka, Avusturya, Belçika, Hollanda, Fransa, Rusya başta olmak üzere 50'den fazla ülkeye ihracat yapan şirket, Zara, Mango, Gap, Benetton, Mavi, Marks&Spencer, Hugo Boss, H&M, Blazer, Diesel, Dkny, Topshop, LTB, Colin's, Loft, LCW, İpekyol, Sarar ve Damat gibi ünlü markaların da tedarikçisi. Geçen yılki kumaş üretimi toplam 50.8 milyon metreye ulaşan şirketin aynı yıl kumaş satışı ise 50.5 milyon metre. Bunun 21.8 milyon metresi ihraç edildi. Geçen yıl satış rakamını yüzde 32'lik artışla 205 milyon dolara çıkaran şirket, 9.2 milyon dolarlık da yatırım yaptı. Son 5 yıldaki yatırımlar toplamı 115.5 milyon dolar.