BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  DÜNYA

YARSAV harekete geçti

YARSAV, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in ’Yargıtay’daki bir davaya ilişkin ifadeleri’ üzerine, ’görevini kötüye kullanan...

Abone ol

YARSAV, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in ’Yargıtay’daki bir davaya ilişkin ifadeleri’ üzerine, ’görevini kötüye kullanan yüksek yargıcın ve yasadışı örgüt yapılanmasının soruşturularak haklarında gerekli adli tahkikatın yapılıp kamu adına cezalandırılması’ talebiyle suç duyurusunda bulundu.
Yargıçlar ve Savcılar Birliği Derneği (YARSAV), AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in ’Yargıtay’daki bir davaya ilişkin ifadeleri’ üzerine, ’görevini kötüye kullanan yüksek yargıcın ve yasadışı örgüt yapılanmasının soruşturularak haklarında gerekli adli tahkikatın yapılıp kamu adına cezalandırılması’ talebiyle suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Şahin’in 29 Aralık 2013’te Karabük’te yaptığı konuşmaya dikkat çekildi.
Dilekçede, ’Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da yargı içerisinde çete oluşumları ve Ankara Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın çete oluşumlarının orduya kumpas kurduğu iddialarını telaffuz etttiği’ bildirildi. Dilekçede, "Yargıçlık mesleğiyle bağdaşmayacak dosya özetini Fethullah Gülen’e göndererek onun görüş ve talimatları doğrultusunda dosyayı karara bağladığı ve Sayın Mehmet Ali Şahin tarafından da ’cemaatin imamı’ olarak bilindiği ileri sürülen şahsın (yüksek yargıcın) ve yargıda kamuoyunda dile getirilen çetenin araştırılarak, bu şekilde görevini kötüye kullanan yargıç ve yasa dışı örgüt yapılanmasının soruşturularak haklarında gerekli adli tahkikatın yapılıp kamu adına cezalandırılmasını arz ve talep ederiz" ifadelerine yer verildi.
(İHA)