BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.425,02
HABER /  GÜNCEL

YARSAV fener savcılarını böyle savundu!

YARSAV, Deniz Feneri e.V savcılarıyla ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin açıklamalarının ihsas-ı rey olduğunu savundu

Abone ol

YARSAV, Deniz Feneri e. V bağlantılı soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarıyla ilgili Adalet Bakanı ve HSYK Başkanvekili'nin yaptıkları açıklamalara tepki gösterdi.

YARSAV Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada "Deniz Feneri e.V" bağlantılı soruşturmayı yürüten savcıların görevden alınmasıyla ilgili Sadullah Ergin ve Ahmet Hamsici'nin değerlendirmelerine ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Adalet Bakanı ile HSYK Başkanvekilinin henüz sonuçlanmayan, hala sürdürülen bir soruşturma ile ilgili açıklamaları, evrensel ceza hukuku ilkelerinden olan masumiyet karinesinin ihlali niteliğinde olduğu gibi aynı zamanda görevleri itibariyle ihsas-ı rey niteliğindedir. Yapılan açıklama ile de HSYK üyeleri baskı altına alınmakta, ileride verilecek kararlar konusunda Kurul töhmet altına sokulmaktadır. Mevcut Kurulun vereceği kararlar, şimdiden şaibeli hale getirilmiştir."