BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Barzani'den PKK ve BDP'ye sert uyarı

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani, PKK ve PJAK'a silahlı mücadele stratejisi konusunda eleştirdi

Abone ol

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani, PKK ve PJAK'a bazı uyarılarda bulundu. Barzani'nin Meclis'e girmeyen BDP'lilere yönelik çıkışı da ses getirecek.

Barzani, PKK ve PJAK'ın savaşta ısrar etmesi halinde bunun kendi bölgeleri dışında olması için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını açıkladı. 

PKK YÜZÜNDEN BOMBALANIYORUZ

Bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani'nin, Zaho'da düzenlenen festivale gönderdiği kutlama mesajı Kürt internet sitelerinde yer aldı. Zaho'nun Türkiye sınırında bulunması nedeniyle son dönemde PKK ve PJAK'a yönelik operasyonlara değinen Barzani, şu ifadeleri kullandı:

"PKK ve PJAK, İran ile Türkiye'ye saldırı için bahane vermese onlar gelip Kürt bölgesini bombalayamazlar. Biz hem PKK hem de PJAK ile sorunun diyalog için çözülmesi için görüştük, görüşüyoruz. Biz Kürtlerin hakları için çalışıyoruz. Biz onlara çalışmayın demiyoruz. Ama dönem silahlı mücadele dönemi değil.

BDP'LİLERE: PARLAMENTODA MÜCADELE EDİN

Eğer gücün varsa Türkiye'de Ankara parlamentosunda 30, 40, 50 parlamenter ile var olun. Orada mücadelenizi ve savaşınızı verin. Oradaki mücadeleni bütün dünya görsün. Biz 20- 30- 40 yıl önce mecburen kimliğimizi korumak için silahlı mücadele verdik. Bizim savaşımız olmak yada olmamak üzerineydi. Biz o dönemi atlattık.