BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  DÜNYA

ABD 'sıfır noktası'nda yas tuttu

11 Eylül saldırılarının 10'ncu yılında kayıplar törenlerle anıldı. Tören alanında yaşananları sizler için derliyoruz.

Abone ol

İNTERNETHABER- 11 Eylül 2001'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenler törenle anıldı. Törenlere Bush ve Obama birlikte katıldı. Törenlerin merkezi ise İkiz Kuleler'in bulunduğu alandaki Sıfır noktasıydı.

TÖRENDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

11 EYLÜL 2001'DEN GÖRÜLMEMİŞ FOTOĞRAFLAR... TIKLAYIN

Anma törenleri, kaçırılan uçaklardan birinin, 11 Eylül 2001'de, Dünya Ticaret Merkezi'nin ilk kulesine çarptığı anda, yani yerel saatle 8.46'da yapılacak saygı duruşuyla başladı.

3000 KİŞİNİN ADI TEK TEK OKUNDU

Törenin başında Obama ve New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg kısa bir konuşma yaptı.

İncil'den kısa bir pasaj okuyan Obama, "Tanrı bizim sığınağımız ve gücümüzdür" dedi.

Ardından saldırılarda ölen yaklaşık 3000 kişinin adlarının tek tek okunmasına geçildi. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerinden de konuşma yapanlar oldu.

İkinci uçağın güney kulesine çarptığı saat olan 9.05'te bir saygı duruşu daha yapıldı. Ünlü çellist Yo-Yo Ma "Sarabande" solosunu çaldı.

MEMORIAL PLAZA DA AÇILDI

Yıkılan Dünya Ticaret Merkezi binalarının yerine yapılan ve saldırılarda ölenlerin anısına adanan "Memorial Plaza" anıtı ve 11 Eylül müzesinin de açılışı yapıldı.

Tören öncesi Obamalar ve Bushlar'ın ziyaret ettiği anıt, tören sırasında hayatını kaybedenlerin ailelerine de açıldı.

BAŞKENTTE DE TÖREN VAR

Yerel saatle 9.37'de bu kez Washington'da törenler başladı.

Buradaki törene Başkan Yardımcısı Joe Biden, Savunma Bakanı Leon Panetta, Savunma eski Bakanı Donald Rumsfeld, Genelkurmay Başkanı Amiral Mike Mullen ve Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile Temsilciler Meclisi çoğunluk lideri katıldı.

Mullen, ABD'nin 11 Eylül'den bu yana yürüttüğü savaşta 2 milyon kadın ve erkeğin cepheye gittiğini söyledi.

Panetta ise konuşmasında, "10 yıl geçmiş olsa bile, duygularımız hala taze. 11 Eylül tüm Amerikalılar için belirleyici bir tarihti. El Kaide bizi zayıflatmaya çalıştı, ama aksine güçlendirdi. Bu neslin verdiği insan kaybını asla unutmayacağız. 6000'den fazla asker öldü, binlerce gazi görünen ve görünmeyen yaralarla geri döndü. Bu kayıpların yasını tutuyoruz" dedi.