BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

'İslam-terör' ilişkisine sert eleştiri!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İslam ile terör arasında ilişki kurmak isteyenleri eleştirdi

Abone ol

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD'ye yapılan 11 Eylül saldırılarının yıl dönümü ile ilgili olarak mesaj verdi. Ayrıca Taner Yıldız, İslam ile terör arasında ilişki kurmak isteyenleri de sert çıktı.

Türkiye'nin her zaman terörün karşısında olduğunu ancak terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki eylemleri karşısında bazı ülkelerin aynı hassasiyeti göstermediğini belirten Yıldız, ''Biz terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu söylemiştik. İster 11 Eylül olsun, ister 12 Eylül olsun. Terörün dili tektir. Zarar vermektir ve bozmaktır, yapmak değildir'' dedi.

İSLAM-TERÖR İLİŞKİSİ

Yıldız, terörün her zaman karşısında olduklarını ancak 11 Eylül saldırıları ile İslam dini arasında kurulmaya çalışılan bütünleştirme gayretini de anlamakta güçlük çektiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: ''Hiçbir zaman tasvip etmediğimiz 11 Eylül terör eylemlerini İslam dini ile bütünleştirme ve birlikte gösterme gayretleri vardır. Bunu da son derece yanlış buluyoruz. Birlikte yaptığımız bir söyleşide batılı bir düşünür, '11 Eylül deyince siz ne anlıyorsunuz?' diye sorulduğunda, 'Ben İslamiyeti anlıyorum' demişti. Ben, aynı soru bana yöneltildiğinde ise 'İslamın, bırakın bir insana zarar vermeyi, İslam peygamberinin bir devenin yavrusunu doğururken rahatsız olmaması için ordusunun güzergahını değiştirdiğini' anlatmıştım. Terör ve din birbirinden farklı konular. 11 Eylül, zihnimizde kavram karmaşası doğurmadan kalacaktır. Terör, bütün ülkelerin hangi örgüt olursa olsun karşısında durması gereken bir olgudur.''