BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mangal yerine ormanı yaktılar

Yangını çıkaran kişileri belirlemek için polis ekipleri soruşturma başlattı.

Abone ol

Bursa'da alkol alıp mangal yapmak için Uludağ eteklerine giden kimliği belirsiz bazı kişilerin yaktığı mangal ateşi kısa sürede ormanlık alana sıçradı ve yaklaşık 5 dönüm makilik alan kül oldu.

Merkez Osmangazi İlçesi Çekirge Mahallesi'nin üst kısmında bulunan ormanlık alanda alkol alıp mangal yapmak isteyen kimliği belirsiz kişilerin yaktığı ateş kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Bursaspor'un Kayserispor'u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmanın sonlarına doğru çıkan yangın maçı canlı yayınlayan yayıncı kuruluşun kameralarına da yansıdı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Orman Bölge Müdürlügü, Büyükşehir Belediyesi ve İtfaiye ekiplerine ait 10 araç ve bir helikopter müdahale etti. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangının başladığı yerda bulunan barakayı kontrol eden polis ekipleri içeride bulunan bazı hayvanları da telef olmaktan kurtardı.

Olay yerine gelen Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, "Yaklaşık 5 dönümlük makilik alan kül oldu. Yangına ekiplerimiz çok kısa sürede müdahale ettiler. Neyse ki yangın yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın muhtemelen burada içki içmek isteyen bazı vatandaşların yaktıkları ateşten ormana sıçradı" dedi. Yangını çıkardıktan sonra bira ve şarap şişelerini olay yerine bıraktıktan sonra kaçan kimliği belirsiz kişileri belirlemek için polis ekipleri soruşturma başlattı.