BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,19
ALTIN 2.452,12
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun dudakları temiz çıktı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la anamuhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında dış politika üzerine başlayan polemikte üslup sertleşti

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Gemileri Gazze limanına ulaştırırsan seni alnından öperim" sözlerine Başbakan Erdoğan'ın yanıtı "Ben alnımı senin kirli dudaklarına öptürmem" olmuştu.

Erdoğan'ın bu sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanıtı ise hukuk yoluyla olacak. "Benim dudaklarım temizdir" diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerine karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın kızı Tuğçe Tarhan ile eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in oğlu Serkan Sezer'in nikah törenine katıldı.

KILIÇDAROĞLU DAVA AÇACAK
"Dava açılacak. Benim dudaklarım da temiz geçmişim de temiz, ellerim de temiz. Kirli olanlar, zaten bu tür ifadeleri kullanırlar. Temiz adam böyle bir şey kullanır mı, düzgün insan böyle bir şeyi kullanır mı, ahlaklı insan bu tür laflar kullanır mı? Onların hepsi Recep Tayyip Erdoğan'ın kültüründen geliyor zaten. Ahlakından geliyor, temiz olmamasından geliyor, geçmişinin temiz olmamasından geliyor.''

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin ''Twitter'dan yazdığınız Gazze ile ilgili mesaja, Başbakan Erdoğan'ın bir yanıtı oldu. Değerlendirmeniz nedir?'' sorusu üzerine, Başbakan Erdoğan'ın, ''Gazze'ye yardım götürecek Türk Savaş Gemilerine eşlik edeceği'' açıklaması yaptığını, kendisinin de bu açıklamadan memnuniyet duyduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'a, ''Eğer Gazze'ye kadar giderseniz, sizi alnınızdan öpeceğim'' dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Başbakan'dan şu yanıtı bekliyordum: Ey Kılıçdaroğlu, göreceksin ben gemilerimizi Gazze'ye kadar götüreceğim. Oysa tam tersine, hakaret içeren bir sürü söylem. Bir başbakana yakışmayacak bir üslup. Alnının temiz olduğunu söylüyor, onun alnının temiz olduğunu kim kabul ediyor? Deniz Feneri'nin kirliliği onun alnında. Elleri de temiz değil. Kul hakkı yiyen kişinin, kul hakkını yiyenlerin sırtını sıvazlayan kişinin alnı temiz olmaz. Bunu bütün Türkiye biliyor.''

'ERDOĞAN, LİEBERMAN'A HİÇBİR ŞEY SÖYLEYEMEDİ''

CHP Lideri, ''İsrail Dışişleri Bakanı Bakanı Avigdor Lieberman'ın, Türkiye'ye yönelik bazı yaptırımlar olacağı yönünde açıklamaları vardı. Düşünceniz nedir?'' sorusuna verdiği yanıt ise Başbakan Erdoğan'ı çok kızdıracak gibi görünüyor:

ERDOĞAN'A 'YALANCI' DİYE SESLENDİ
Erdoğan'ın seçim sırasında, ''Ben Gazze'ye Mavi Marmara'yı tekrar göndereceğim'' dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı yalancılıkla suçladı:
''Gönderdi mi? Hayır göndermedi. Çünkü halka yalan söylüyor. Artık yalan söylemeyi bir kural haline getirmiş. 'Ben bunu söyledim ama yapamıyorum' diyemiyor. Onun yerine hakareti tercih ediyor. Bu da klasik bir Recep Tayyip Erdoğan davranışı''

"Bir tek AK Parti'li çıkıp da tepki göstermediği. Bu da çok önemli bir olay. CHP'ye gelince her türlü hakareti yaparlar ama Lieberman'a karşı şu ana kadar Erdoğan hiçbir şey söylemedi, Dışişleri Bakanı hiçbir şey söylemedi. Tepkiyi gösteren yalnızca TBMM Başkanı, ben ve CHP. Bu ne demektir? Bunların gerçek anlamda İsrail'in avukatlığını üstlendikleri anlamına gelir. Siz bir dış politika izliyorsunuz. Allah aşkına şuna bakar mısınız? İzlediğiniz dış politikanın bir sonucu olarak Gazze ablukasına uluslararası meşruiyet kazandırdınız. İsrail'in elini güçlendirdiniz.

İSRAİL PARA VERSE BÖYLE AVUKAT BULAMAZDI

İsrail isteseydi parayla böyle bir avukat bulamazdı. Recep Tayyip Erdoğan, bu avukatlığı üstlendi. İsrail'in eli uluslararası arenada güçlendi. Ben bunu söylüyorum, o dönüp bana hakaret ediyor. O raporu sen istemedin mi? O raporun hazırlanması için sen girişimde bulunmadın mı? Özdem Sanberk'i sen atamadın mı? Bu rapor hükümetin elinde kaç aydır var?

ERDOĞAN'IN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERECEĞİM

Neresinden bakılırsa dış politikası felaket olan bir durumdayız. Öyle hakaretlerle küfürlerle sokak ağzıyla konuşmak bir ülkenin başbakanına yakışmıyor, ama Recep Tayyip Erdoğan'a yakışıyor, neden? Çünkü onun bilgi düzeyi, kültür düzeyi, espri düzeyi bunu kavrayacak yeterlilikte değil. Kendisi de zaten böyle bir konumda değil. Hakaret ederek olayları geçiştirmeye çalışıyor. Hiç meraklanmasın, ben söz verdim Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına, Recep Tayyip Erdoğan'ın ne kadar hakaret ederse etsin gerçek yüzünü halka göstereceğim.''