BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

YARSAV'dan Deniz Fener'i tepkisi

YARSAV, Deniz Feneri e. V bağlantılı soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarıyla ilgili Adalet Bakanı ve HSYK Başkanvekili'nin yaptıkları açıklamaların...

Abone ol

YARSAV, Deniz Feneri e. V bağlantılı soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarıyla ilgili Adalet Bakanı ve HSYK Başkanvekili'nin yaptıkları açıklamaların, "evrensel ceza hukuku ilkelerinden olan masumiyet karinesinin ihlali ve görevleri itibariyle ihsas-ı rey niteliğinde olduğunu" savundu.

YARSAV Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, "Deniz Feneri e.V" bağlantılı soruşturmayı yürüten savcıların görevden alınmasıyla ilgili Sadullah Ergin ve Ahmet Hamsici'nin değerlendirmelerine işaret edilerek, şöyle denildi:

"Adalet Bakanı ile HSYK Başkanvekilinin henüz sonuçlanmayan, hala sürdürülen bir soruşturma ile ilgili açıklamaları, evrensel ceza hukuku ilkelerinden olan masumiyet karinesinin ihlali niteliğinde olduğu gibi aynı zamanda görevleri itibariyle ihsas-ı rey niteliğindedir. Yapılan açıklama ile de HSYK üyeleri baskı altına alınmakta, ileride verilecek kararlar konusunda Kurul töhmet altına sokulmaktadır. Mevcut Kurulun vereceği kararlar, şimdiden şaibeli hale getirilmiştir."